Foto: Tanjug

Brđani nastavili sa lošim rezultatima

LUČANCI SLAVILI U BEOGRADU: Mladost pobedila Čukarički u gostima

Ovo je Mladosti bila treća pobeda i sada ima 13 bodova, dok Čukarički sada ima učinak od četiri pobede, četiri poraza i tri nerešena rezultata, tako da sada ima 15 bodova

Fudbal
> 09:16h

BEOGRAD - Fudbaleri Mladosti iz Lučana pobedili su danas u Beogradu Čukarički sa 1:0, u prvoj utakmici 11. kola Super lige Srbije.

Pobednički gol za Lučance postigao je Saša Jovanović u 35. minutu.

Čukarički nije iskoristio jedanaesterac, a sve zanimljivo odigrano je praktično u prvom poluvremenu.

Rivali su po kiši odigrali zanimljivo i uzbudljivo prvo poluvreme, dok se u drugom nije dešavalo skoro ništa.

Mladost je povela nakon što je Radomir Milosavljević sa oko 35 metara uputio dugu lošptu i pronašao Jovanovića, koji je sa oko 11 metara levo iskosa šutirao, a lopta je zakačila Marka Ranđelovića, promenila putanju i prevarila golmana Nemanju Stevanovića za 0:1.

Čukarički je propustio idealnu šansu da povede u 19. minutu. Penal je dosuđen kada je Vladimir Golemić u šesnaestercu oborio Petra Bojića. Jedanaesterac je izveo Igor Matić, ali mu je Nemana Krznarić odbranio šut.

Mladost je mogla da povede u prvom sledećem napadu. Radomir Milosavljević je šutirao sa oko 25 metara, a Stevanović je napravio paradu i odbio loptu, koja je otišla na levi bok do Aleksandra Lazevskog, koji je natrčao, šutirao, pogodio stativu, a lopta je po gol-liniji otišla do druge stative, odbila se i od nje, a defanzivac Filip Stojković je ispucao u aut.

Čukarički je imao idealnu priliku u prvom poluvremenu, ali je Bojić promašio prazan gol sa oko tri metra.

U drugom poluvremenu je stala kiša, ali jedino što je publika mogla da vidi je jedan dobar pokušaj Dragoljuba Srnića iz daljine, kao i izgledna šansa u kojoj je bio Gavao Da Silva Tijago, ali je on iz okreta pored svog čuvara šutirao sa oko pet metara preko gola.

Ostale utakmice 11. kola igraju se za vikend.