Foto: Shutter

Desert

Torta sa ananasom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 1 čaša (od 2 dl) ulja - 1 čaša mleka - 2 jajeta - 2 čaše brašna - 1,5 čaša šećera - prstohvat soli - 1 kašičica praška za pecivo Za fil: - 1/2 l mleka - 350 ml mleka - 1/2 l slatke pavlake - 1 kašika maslaca - 2 kašike gustina - 300 g šećera I još:

- 1 konzerva ananasa - 1 kašika šećera Priprema Za testo: Ocediti ananas iz konzerve, posuti ga šećerom i staviti na stranu. U posudi pomešati sve tečne sastojke (mleko, ulje, jaja), a u drugoj činiji izmešati sve suve (brašno, šećer, so, prašak za pecivo). Dodati im tečne sastojke i promešati. Masu sipati u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu (ili obložen papirom za pečenje malo namazan uljem) prečnika 26 centimetara. Po vrhu složiti pripremljeni ananas i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ohladiti je. Za fil: U šerpi pomešati sve sastojke osim pavlake za kuvanje i kuvati. Kada se masa zgusne, skinuti je s vatre, ohladiti, dodati umućenu slatku pavlaku i sve skupa umutiti mikserom. Ohlađenu tortu odozgo i okolo premazati filom i posuti je kokosom. Pre posluženja je hladiti u frižideru najmanje tri sata.