Foto: Fonet Zoran Mrdja

ZAGLIBILA

KORI UDOVIČKI U PROBLEMU: Ministarko napolje iz Vlade!

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali i da snosi posledice zbog toga

Politika
> 18:38h

BEOGRAD - Kori Udovički, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, ne bi trebalo da sedi u Nemanjinoj 11 nakon odluke da glasa protiv uvođenja kontramera Hrvatskoj, smatraju sagovornici Kurira. Udovički je, prema njihovim rečima, tim potezom prenebregla interes države i postavila se kao zaštitnik Hrvatske, države koja je danima pre toga držala granične prelaze u blokadi i tako nanosila milionsku štetu obema zemljama. Udovički je, podsetimo, na tajnoj sednici Vlade pre nekoliko dana na kojoj se razmatralo da li Hrvatskoj treba uvoditi kontramere - glasala protiv. Obrazložila je da bi prvo trebalo sagledati posledice takve odluke, iako je privreda, prema podacima PKS, dnevno trpela štetu od milion evra. Šta joj je bilo? Zoran Babić, član GO i šef poslaničkog kluba SNS, kaže da Udovički treba da snosi posledice za ovakvo glasanje. - Ovakav stav je loš po politiku i interes države. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali i da snosi posledice zbog toga. Sva sreća, premijer i Vlada su, kao odgovorni organi, doneli dobru odluku i preduzeli mere koje su doprinele rešavanju situacije - kaže Babić, dok potpredsednik Skupštine iz redova SNS Veroljub Arsić ocenjuje ovaj njen potez kao čudan. - Ko zna šta je bilo u njenoj glavi? Jeste krajnje čudno da neko ne glasa za uvođenje kontramera zemlji koja nas je ekonomski blokirala. Ipak, o radu svakog ministra odlučuje premijer - kaže Arsić.

Upozorava na posledice... Zoran Babić

Zabrinjavajuće Dragomir Anđelković, politički analitičar, kaže da bi trebalo razmisliti o njenom daljem angažmanu u Vladi. - Zapanjujuće je da u Vladi radi neko ko ne zastupa interese naše zemlje, već druge države. To je neprihvatljivo, ministri koji sede u Vladi trebalo bi da vode računa o tome i da budu na strani svoje države - kaže Anđelković. (D. L.)

Branko Radun NEKA PODNESE OSTAVKU Branko Radun, politički analitičar, kaže da bi smena Kori Udovički trebalo da bude jedna od opcija: - Ili bi trebalo da sama podnese ostavku. Tema o kojoj se raspravljalo bila je strateška i važna za državne interese. Ako o takvim pitanjima imate mišljenje koje je suprotno mišljenju većine, treba da se zapitate da li uopšte treba da budete u Nemanjinoj 1.