Foto: Profimedia

Sprečavao deložaciju

AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Uhapšen bivši predsednički kandidat Vilibor Sinčić

Pored Sinčića, uhapšeno je još troje članova organizacije "Živi zid", koji su hteli da spreče izbacivanje iz stana Adema Brešaja koji je ostao bez posla

Hrvatska
> 09:50h

ZAGREB - Bivši hrvatski predsednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić uhapšen je danas tokom deložacije na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, zajedno sa kolegama iz organizacije "Živi zid", objavljeno je na Fejsbuk stranici ove organizacije.

Ukupno je uhapšeno troje članova "Živog zida", među kojima su još Borna Bjedov i Dilja Kačinari. Deložirani Adem Brešaj je ostao bez posla nakon 28 godina staža, nema novca i bolestan je, a iz "Živog zida" poručuju da nisu mogli učiniti više, jer im je tek jutros javljeno da će se deložacija održati.

Sinčić je, inače, bio najveće iznenađenje prvog kruga poslednjih predsedničkih izbora u Hrvatskoj, na kojima je bio trećeplasiran sa osvojenih 16,43 odsto glasova. U drugi krug plasirali su se tada aktuelni predsednik Ivo Josipović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, kojoj je na kraju pripala izborna pobeda.

"Živi zid" je nevladina nezavisna, neprofitna organizacija i stranka za zaštitu, promociju i razvoj ljudskih prava i sloboda. Okupljaju aktiviste koji svojim telima sprečavaju deložacije.