Uspešna višemesečna istraga

AKCIJA LAGER: Uhapšeno 14 lica zbog šumske kređe, među njima i dva policajca!

Među privedenima je sedam zaposlenih u Šumskom gazdinstvu BL, pet ispitanih su prevoznici, a među privedenima bila su i dva policajca

Bosna i Hercegovina
> 07:30h

BANJALUKA - U Banjaluci je okončana akcija „Lager“, usmerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela - šumska krađa, nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a "Nezavisne" nezvanično saznaju da je među 14 privedenih, koji su nakon saslušanja pušteni, i Bosiljka Zećević iz Šumskog gazdinstva Banjaluka.

Pretreseno 14 lokacija na teritoriji grada. Pronađeni su šumarski čekići i mobilni telefoni, a zaplenjeno je 300 kubnih metara drveta koje je deponovano u robne rezerve RS. Među privedenima je 7 zaposlenih u Šumskom gazdinstvu BL, pet ispitanih su prevoznici, a među privedenima bila su i dva policajca.

Privedeni su S. Kondić, M.Batar, M.Šipka, M.Kvočka, M.Babić, D.Đukić, B. Zečević, Đ.Stjepanović, Z.Janjetović, D.Kovačević, R. Šteković, R.Stjepanović i policajcima čiji su inicijali R.Đ. i D.G., rekla je portparol CJB Marija Markanović.

Markanovićeva je rekla novinarima da će, nakon dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri protiv svih 14 lica biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka za 14 krivičnih dela šumska krađa, nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja izvršenih tokom ove godine.

"Prema pripadnicima CJB Banjaluka biće preduzete i mere prema Zakonu o policijskim službenicima i Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika", dodala je Markanovićeva.

(Nezavisne)