Foto: Zorana Jevtić

Ministar prosvete zaboravio na muškarce

Verbić u domove uselio samo studentkinje!

Ministar je naglasio da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom na to da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, uoči početka nove studentske godine, uručio je juče ključeve soba najbolje rangiranim studentkinjama na prvoj raspodeli za smeštaj u domovima u Beogradu. Na pitanje ekipe Kurira zašto ključeve dodeljuje samo devojkama, ministar Verbić je odgovorio da je pitanje vrlo zanimljivo. - Uručujem ključeve samo devojkama zato što je moj PR tako odlučio i oni sigurno imaju dobar razlog za to - prokomentarisao je on.

Srećna... Anđela Brašić

Ministar je naglasio da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom na to da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe. - Zasad nema proširenja kapaciteta u Beogradu, ali će ih biti u Čačku i Užicu - kaže Verbić. Smeštaj u domovima u Beogradu mesečno košta 1.500 dinara, a ishrana 5.100 dinara. Među pet najbolje rangiranih studentkinja koje su dobile ključeve našla se Anđela Brašić iz Vrnjačke Banje, koja će studirati farmaciju. - Bila sam vukovac. Dobila sam sobu u domu na Karaburmi i mnogo sam srećna - kaže ova brucoškinja. (M. B.)