Foto: UNICEF

Holivudski glumac u Beogradu

LEGOLAS U BEOGRADU: Orlando Blum tajno posetio migrante kod Autobuske stanice

Nakon Makedonije, zvezda „Gospodara prstenova“, „Pirata s Kariba“ i „Troje“ svratila u Beograd, gde je s izbeglicama razgovarao o užasima kroz koje su prošli

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Popularni holivudski glumac Orlando Blum tajno je posetio Srbiju, saznaje Kurir. Nakon što je obišao prihvatni centar za migrante u Makedoniji, on je stigao i u našu zemlju, a jedno vreme se družio sa izbeglicama u parku kod glavne autobuske stanice u Beogradu. Izbegavao medije Kako Kurir saznaje, insistirao je da Unicef, čiji je on ambasador dobre volje, nikako ne obavesti medije o njegovoj poseti, već da to mogu da učine tek kada napusti srpsku prestonicu. Zvezda filmova „Gospodar prstenova“, „Pirati s Kariba“ i „Troja“ oko devet ujutro prvo je stigla u Preševo. - U Preševu se nalaze dva šatora - jedan za decu u kom ih roditelji ostavljaju dok obavljaju registraciju ili uzimaju bonove za hranu i jedan koji služi majkama da podoje bebe. U sredu, kada je Blum bio, oko 3.000 ljudi je ušlo u Srbiju i baš je bilo mnogo dece - kaže za Kurir Jadranka Milanović iz Unicefa. Ona ističe da je glumac bio potresen slikama bola.

Osećajan... Deci je posvetio najviše pažnje

Nisu ga svi prepoznali

- Ukazao je na značaj finansijske pomoći migrantima, naročito sada kada dolazi zima. Izbeglicama će biti otežan put, a nemaju ni odeću i obuću za hladne dane. Sa decom i roditeljima pričao je o tome šta im je potrebno i kakva iskustva su imali na dugom putu. Blum je oko 17 časova doputovao u Beograd, gde je posetio dečji kutak za izbeglice u hotelu „Bristol“. - Nakon toga, otišao je do parka kod autobuske stanice. Bio je izuzetno fin prema svima. Nisu ga svi prepoznali, ali se slikao sa svom decom koja su mu prišla. S velikom pažnjom se ophodio prema svima. Videlo se da ga problemi migranata iskreno pogađaju. Sve se videlo na licu. To se ne može isfolirati - naglašava Milanovićeva. Blum je u Beogradu proveo veče, a juče ujutro odleteo je sa aerodroma „Nikola Tesla“ za Ameriku avionom „Turkiš erlajnsa“.