Foto: Facebook

Nestao 17. juna

JAVIO SE ČOVEK KOJI JE OTKRIO ISTINU O SREBRENICI: Švajcarac se oglasio 4 meseca posle nestanka!

Izbacili su me jutros brutalno iz bazelskog zatvora.Čujemo se malo kasnije, odoh na prvu kafu posle skoro 16 nedelja, napisao je Dorin, koji je nestao 17. juna iz svog stana u Bazelu, pod još nerazjašnjenim okolnostima

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Autor i novinar srpskog porekla Aleksander Dorin, poznat po brojnim studijama koje pobijaju zvaničnu verziju o događajima u Srebrenici iz 1995. godine - da je Vojska RS ubila 7.000 civila, javio se posle skoro četiri meseca od kako je nestao.

Naime, on je odveden iz svog stana u Bazelu 17. juna pod još nerazjašnjenim okolnostima. Mesto gde je živeo je opustošeno - izvađen je parket, potpuno rastureni štokovi od vrata, demoliran nameštaj.

Dorin se oglasio na svom Fejsbuk profilu, navodeći da se vratio iz zatvora u Bazelu.

"Dragi prijatelji, posle dužeg "poslovnog putovanja" sam stigao konačno nazad. Izbacili su me jutros brutalno iz bazelskog zatvora. Živela istina i sloboda, smrt fašistima i neprijateljima. Čujemo se malo kasnije, odoh na prvu kafu posle skoro 16 nedelja", napisao je Dorin.

Inače, pravo ime Aleksandera Dorina, koji živi u Bazelu i poseduje švajcarsko državljanstvo, jeste Boris Krljić. On je poznat po tome što je u svojoj knjizi negirao masakr u Srebrenici, tvrdeći da nije tačno da je ubijeno između 7.000 i 8.000 ljudi, već da je stradalo oko 2.000 vojnika armije BiH. Ubistva civila, kako tvrdi, nije bilo. Dorin je u januaru 2014. izjavio i da je Zoran Jovanović, koautor njegove poslednje knjige o Srebrenici, umro 13. jula 2013, samo desetak časova pošto mu je javio da je uspeo da otkupi dva snimka koja u znatnoj meri ruše mit o Srebrenici.