Foto: Nebojša Mandić

Poznati se oprostili od legende

OPROŠTAJ OD USNIJE: Draga Koštana, čuvaćemo te u našim srcima!

Komemoracija povodom smrti kraljice južnog melosa, koja je preminula od raka pluća, juče je održana u velikoj sali Radio Beograda uz prisustvo porodice i brojnih pevača

Stars
> 00:00h
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić

Komemoracija povodom smrti Usnije Redžepove, koja je pre dva dana izgubila bitku za život u 70. godini, održana je juče u sali Radio Beograda. Legendarnoj pevačici čast su odali brat i snaja iz Skoplja, brojne kolege i prijatelji, koji su se u suzama i uz njene pesme oprostili od nekrunisane kraljice južnog melosa. - Draga naša Koštana, čuvaćemo te u našim srcima - rekli su pevači.

Velika glumica i pevačica... Usnija Redžepova

Pevala iz duše O Usniji su dirljivo govorili direktor Drame Narodnog pozorišta Željko Hubač i voditeljka emisije „Leti, leti, pesmo moja“ Nena Kunijević. - Kad sam došao u Beograd devedesetih, bila je predstava „Koštana“, u kojoj je igrala Usnija. Tako nešto moguće je uraditi samo pesmom, a ona je to umela najbolje da iznese iz duše. Postoje neki ljudi koje je prosto dotakao Bog i oni ne mogu ništa osim da se nose s tim dodirom. Umela je da prenese deo svoje radosti na druge, ona se s tim nosila najbolje što je umela i taj dar pobedila je s nama - poručio je, između ostalog, direktor Drame Narodnog pozorišta, gde je pevačica 25 godina igrala lepu Koštanu. - Teško mi je da kažem zbogom. Znam da Usnija negde ovo sluša i bila bi uvređena da sam odbila da držim govor. Počela sam emisiju o njoj „Ime mi je Usnija“ i zaista je bila jedan fenomen. Može se naučiti da budete dobar pevač, ali ne i da ste prisutni u duši onih koji vas prate. Ona pripada publici, publika pripada njoj kad izađe na scenu. Pevala je dušom, srcem, telom, cela je bila u pesmi, živela je pesmu, sve joj je bilo pesma. Koštanina krv tekla je njenim venama, zato je živela na sceni, a u životu je bila dama. Zbogom, draga Usnija, muzičko delo pomračilo se odlaskom Usnije. Mesec će se pomračiti suzama onih koji su je voleli - rekla je Nena Kunijević.

Bili uz pevačicu do poslednjeg dana... Usnijin brat i snaja

Sahrana u Skoplju Među poznatima na komemoraciji su bili Cakana, Nada Topčagić, Zahar, Goca Stojičević, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Bata Kanda, Zorana Pavić, Vera Matović i mnogi drugi. Usnija Redžepova biće sahranjena sutra u 12 sati u njenom rodnom Skoplju.

Izvorinka Milošević

Vera Matović

Gordana Stojićević

Milutin Popović Zahar

Predrag Živković Tozovac

Porodica tuguje NAJVEĆA JE LJUBAV IZMEĐU BRATA I SESTRE Usnijin rođeni brat Reško i snaja Emira iz Skoplja, koji su sve vreme bili uz pevačicu tokom njene bolesti, od tuge i bola jedva su stajali na nogama. - Najveća je ljubav između brata i sestre, a ja moju nikad neću zaboraviti. Uvek ću je nositi u srcu - jedva je izgovorio Rešim, a potom se uključila i njegova supruga. - Narod je pamti kao lepu, dobru i plemenitu ženu i želimo da takva ostane.

UNHCR USNIJA JE VELIKA HUMANITARKA Predstavništvo Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji s velikom tugom primilo je vest da je Usnija Redžepova preminula. - Usnija nam je često nudila pomoć. Njen angažman u humanitarnom radu i zauzimanje za rešavanje problema Roma u opasnosti da postanu lica bez državljanstva ostaće upamćeni među građanima Srbije - izjavio je Hans Fridrih Šoder, šef predstavništva UNHCR u Srbiji.