Pogled izbliza

(FOTO) DA LI NASA RUŠI TEORIJE ZAVERE: Objavljene originalne fotografije astronauta na Mesecu

Na službenoj stranici projekta "Apolo" objavljeno je preko 12 hiljada slika kojima se dokazuje da je čovek zaista bio na Mesecu

Planeta
> 00:00h

Mnogi sanjaju o putovanju na Mesec. I dok ga gledamo sa Zemlje, čini se gotovo nemoguće da se to zaista i dogodilo.

Ipak, NASA je objavila originalne fotografije kako bi odagnala sve sumnje. Na službenoj stranici projekta "Apolo" objavljeno je preko 12 hiljada fotografija kojima se dokazuje da je čovek zaista bio na Mesecu, a spektakularne fotografije sada su dostupne svima.

Fotografije su snimljene kamerama koje su bile montirane na grudi astronauta. Zahvaljujući tome, sada i svi ostali mogu uživati u jedinstvenim vizurama iz svemira.

"Svemirski centar Džonson počeo je s procesom skeniranja originalnih spremnika kamera iz projekta "Apolo". Fotografije smo potom obradili, popravili smo boje i osvetljenje i smanjili veličinu slika", objasnio je Kip Teg sa Univerziteta Linčburg u SAD-u koji je vodio ceo projekat preko 10 godina.

I zaista, "Mali korak za čoveka, veliki za čovečanstvo", baš kao što je rekao Nil Armstrong kada je prvi put prošetao mesečevom površinom. Bilo je to 1969. godine.

(Project Apollo Archive)