Foto: Printscreen Youtube

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

(VIDEO) VATRA UNIŠTILA TRAKU AUTOPUTA: Čehinja kamionom udarila u betonsku ogradu!

Vozač i njen saputnik (53) takođe iz Češke uspeli da se izvuku na vreme i sakriju iza betonske ograde.

Austrija
> 03:22h

BEČ - Na autoputu A1 Beč-Salcburg, između mesta. Sv. Valentin i Hag na zapadu Donje Austrije, noćas se zapalio i potpuno izgoreo kamion.

Vatrogasci su dobili poziv oko ponoći da na putu gori kamion. Šleper je bio natovaren rezervnim automobilskim delovima, a dok je trajala akcija gašenje autoput je bio potpuno zatoren za saobraćaj u oba smera.

Istraga je do sada utvrdila da je Čehinja koja je vozila kamion u pravcu Beča, izgubila kontrolu i udarila vozilom u betonsku ogradu. Kamion je delom uleteo na suprotnu voznu traku, a prikolica se prevrnula preko sve tri trake. Iz za sada nepoznatog razloga kabina je počela da gori i vatra se velikom brzinom proširila na celo vozilo. Vozač i njen saputnik (53) takođe iz Češke uspeli da se izvuku na vreme i sakriju iza betonske ograde. Žena je zbog doživljenog šoka kolima hitne pomoći odmah prevezene u bolnicu.

http://www.youtube.com/watch?v=rFKQs4_FCsU

Vatrogasci je uspeli da ugasi kamion, kome je gotovo totalno izgoreo ,a policija je otvorila samo dve trake autoputa za u pravcu Salcburga jer je treća od vatre potpuno uništena i nije bezbedna za saobraćaj dok se ne sanira. U pravcu Beča, A1 je raščišćen tek jutros.