Foto: Fonet

Gradonačelnik Novog Sada

Vučević: Srbiji su potrebni vanredni parlamentarni izbori

Predsednik Gradskog odbora SNS izjavio je danas da su vanredni izbori potrebni, jer se u društvu stvara atmosfera koja daje potpuno iskrivljenu sliku o objektivno odličnim rezultatima Vlade Srbije, a koji se mimimalizuju

Politika
> 08:38h

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je danas da su vanredni izbori potrebni, jer se u "društvu stvara atmosfera koja daje potpuno iskrivljenu sliku o objektivno odličnim rezultatima Vlade Srbije, a koji se mimimalizuju".

"Neki političko-tajkunski centri pokušavaju da Srbiju predstave kao zemlju u kojoj vladaju strah i neizvesnost, a pojedini mediji ih u tome verno prate", ocenio je Vučević u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Obrazlažući razloge zbog kojih je nedavno od premijera Aleksandra Vučića zatražio da zajedno sa lokalnim i pokrajinskim budu održani i republički izbori, on je naveo da u tako stvorenoj društvenoj atmosferi postoji "potpuno iskrivljena slika u kojoj objektivni rezultati nisu nikakvo merilo".

Na taj način se, kako je dodao Vučević, "odlični rezultati Vlade Srbije, koje priznaje i međunarodna zajednica, potpuno minimalizuju i umesto toga se pozivaju devedesete godine prošlog veka".

Vučević je uveren da je jasno "zašto tim političarima i njihovim tajkunima ne odgovara da u Srbiji konačno bude zaveden red, jer oni su više od decenije funkcionisali u haosu, bezakonju i burazerskim dilovima" i dodaje da se danas vode sudski procesi protiv većine onih "koji su vodili pljačkaški sistem tajkunizacije Srbije". Takvima ne odgovara da ti sudski procesi budu dovedeni do kraja, a njihovim političkim poltronima ne odgovara da idu na izbore, jer nemaju šta više da ponude građanima, koje su u međuvremenu potpuno osiromašili, naveo je Vučević.

Takvima, kako je dodao, jedino ostaje da izmišljaju razne afere, od navodnog prisluškivanja do pisanja separatističkih grafita, i da pokušavaju da unesu haos i destabilizuju državu. "Zato mislim da su nam potrebni izbori", ističe Vučević i naglašava da je SNS uvek spremna za sud građana. "Neka narod kaže da li je za politiku Aleksandra Vučića, koji je učinio da Srbija svugde u svetu bude poštovana ili za politiku Bojana Pajtića, koji vređa američkog ambasadora", naveo je Vučević. Režim DS uvukao Vojvođane u spiralu siromaštva Vučević je izjavio i da je "režim DS i Bojana Pajtića uveo građane Vojvodine u spiralu siromaštva iz koje ih je neophodno izvući posle narednih pokrajinskih izbora". "Ukoliko SNS bude formirala sledeću pokrajinsku vlast potrebno je sve promeniti, a najpre izvući građane Vojvodine iz spirale siromaštva u kojoj su, već 15 godina, zahvaljujući režimu DS-a i Bojana Pajtića", istakao je Vučević u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

On smatra da je pokrajinska vlast, koju predvode demokrate, iza sebe ostavila "štetu koja se meri milijardama dinara i moraće konačno da objasne kako su pljačkali Razvojnu banku Vojvodine, Fond za kapitalna ulaganja, Fond za razvoj i druge fondove".

Predstavnici aktuelne vlasti u pokrajini moraće da objasne i "zašto su finansirali nepostojeće projekte, davali kredite bez pokrića svojim prijateljima tajkunima", naveo je Vučević dodajući da "njihove bahatosti nisu bili pošteđeni ni oni najsiromašniji i najugroženiji".

"Režimu Bojana Pajtića uvek je za sve bila kriva vlast u Beogradu i stalno su izmišljali sukobe i krivce, pokušavajući da prikriju sopstveno neznanje, nerad i neodgovornost", rekao je Vučević ističući da na predstojećim izborima očekuje veliku podršku SNS-u, kako u pokrajini tako i u Novom Sadu.

(Tanjug/Dnevnik)