Foto: Profimedia

Saveti

NE BACAJTE STARE NAJLONKE: 10 genijalnih upotreba pocepanih čarapa

Možda više nisu dobre za nošenje, ali ih zato možete iskoristiti na druge kreativne načine u domu

Žena
> 20:40h

Kada vam pukne žica na najlonkama ne morate da ih bacite u smeće. Možda više nisu dobre za nošenje, ali ih zato možete iskoristiti na druge kreativne načine u domu. Vredi isprobati sve savete s ove liste.

1. Zaštita za ukrasni papir Ako vam za pakovanje treba tek komadić ukrasnog papira, ostatak možete staviti u nogavicu od najlonke i tako ga zaštiti od razlistavanja i prašine, i tako ga zadržati u vrhunskoj formi za kasniju upotrebu.

2. Spasite dugmiće od usisavanja Preko cevi za usisavač navucite najlonku i tako pri usisavanju sprečite gubitak dugmića, minđuša i sličnih malih predmeta.

3. Čišćenje prašine Najlonku stavite kao rukavicu, pa istom pređite po teško dostupnim mestima za čišćenje prašine. "Pocepana najlonka odličan je saveznik pri čišćenju prašine s teško dostupnih mesta, ili kao alat koji će vam pomoći u vrtlarenju. "

4. Cediljka za boju Stare najlonke možete iskoristiti i kao cediljku za boju za zidove. Fino tkanje pomoći će vam da se rešite grudvica.

5. "Uže" za vrt Najlonke možete iskoristiti i pri vrtlarenju – njima možete podvezati paradajz, stabilizovati položaj dinja i lubenica prilikom uzgoja.

6. Održite svežinu luka Ako stavite luk u najlonku, produžićete svežinu ovog povrća čak do šest meseci.

7. Krpa za cipele Ako želite svojim cipelama da date visok sjaj, istrljajte ih starim najlonkama.

8. Ulošci za cveće Najlonke mogu biti odlični ulošci za cvetne tegle. Kroz njihove fine niti može da iscuri voda, ali ne i zemlja.

9. Odbijaju moljce Kuglice kamfora stavite u najlonku, pa obesite u ormar i tako sprečite pojavu moljaca i njihovo uništavanje vaših omiljenih komada odeće.

10. Izvlači vlagu Pesak za mačke izvući će vlagu iz vašeg prtljaga. Nasipajte ga u najlonku i držite u koferima do sledeće upotrebe.

Foto Profimedia