Foto: Profimedia

Gol mašina

(VIDEO) PROJEKTIL LEVANDOVSKOG: Ovaj čovek prkosi zakonima fizike!

Lopta je išla strahovitom brzinom od 83 km/h, odnosno 12,35 metara po sekundi, što znači da je bilo potrebno tek nešto više od pole sekunde da se nađe iza leđa zbunjenog irskog golmana Darena Rendolfa

Fudbal
> 00:00h

Fudbaleri Poljske izborili su direktan plasman na Evropsko prvenstvo, pošto su u nedelju na svom terenu savladali direktnog rivala - reprezentaciju Irske (2:1).

Najzaslužniji za veliki uspeh Poljaka je sjajni Robert Levandovski. Napadač Bajerna je postigao pobedonosni gol, ukupno 13. u kvalifikacijama za EP.

Irska je na tri minuta do kraja meča imala rezultat za direktan plasman na Evropsko prvenstvo (1:1), a onda je na scenu stupio velemajstor Robert Levandovski. Nakon centaršuta Mačinskog, sjajni napadač je sa penala poslao hiruški precizan projektil u mrežu Iraca.

Profimedia

Bombu Levandovskog analizirali su i naučnici. Lopta je išla strahovitom brzinom od 83 km/h, što znači da je bilo potrebno tek nešto više od pole sekunde da sa 12,5 metara udaljenosti završi iza leđa zbunjenog irskog golmana Darena Rendolfa.

http://www.youtube.com/watch?v=cO39CwPteNY