Foto: Dragana Udovičić

Realizacija naredne godine

MALI: Grad će rešiti problem pasa lutalica kroz dva projekta

Gradonačelnik je rekao da će za pse lutalice biti napravljen park od 25 hektara na zemljištu koje je grad dobio od Srbijašuma na upravljanje i groblje kućnih ljubimaca koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi

Beograd
> 23:12h

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas edukaciji "Odgovorno vlasništvo i prevencija napada pasa lutalica", i istakao da će Grad taj problem rešiti sistemski kroz dva projekta, izgradnjom parka za pse i groblja za kućne ljubimce.

On je, na predavanju u Osnovnoj školi "Sonja Marinković" u Zemunu, najavio da će park za pse biti napravljen tokom sledeće godine.

"Zemlju (25 hektara) koju smo dobili od Srbijašuma na upravljanje, ogradićemo u potpunosti i o psima lutalicama koje budemo našli na ulicama, brinećemo u tom prostoru", rekao je Mali.

On je dodao da će se time smanjiti mogućnost agresivnosti i ujeda pasa lutalica za koje, kako je dodao, Grad Beograd inače plaća velike odštetne zahteve.

Govoreći o drugom projektu, groblju za kućne ljubimce, on je rekao da je Grad Beograd metropola koja nema takvo groblje, a koje će se nalaziti na Bežanijskoj kosi.

"Imamo lokaciju, trenutno se radi projekat, tako da za obe investicije očekujem da će biti realizovane tokom naredne godine", rekao je on i ponovio da će Grad time sistemski pristupiti rešavanju višegodišnjeg problema pasa lutalica u gradu.