Foto: Thinkstock

Ručak

Pljeskavice sa sosom od piva

Recept dana
> 14:20h

Sastojci: 2 glavice crnog luka 1 čen belog luka 1/2 ljute papričice 1/2 veze peršuna 1/2 kg mlevenog junećeg mesa 1 jaje 2 kašike prezli so, biber 2 kašike ulja 2 seckane glavice crnog luka 100 ml tamnog piva 150 ml juneće supe (od kocke) Priprema: Iseckati crni i beli luk. Očistiti papričicu od semenki i iseckati je sitno. Peršun takođe oprati i iseckati. Izmešati meso sa crnim i belim lukom, peršunom i papričicom, dodati jaje, prezle, so i biber. Od mase vlažnim rukama praviti pljeskavice. Zagrejati ulje u tiganju i ispržiti pljeskavice s obe strane. Izvaditi ih i ostaviti ih na toplom. Crni luk iseckati sitno i propržiti na masnoći od prženja pljeskavica, pa naliti pivo i supu. Ukuvati na srednjoj temperaturi i začiniti. Servirati pljeskavice prelivene sosom od piva uz krompir-pire ili dinstano povrće.

Savet: Umesto junećeg, možete koristiti svinjsko ili mešano meso