Foto: Dado Đilas

Traže korenite promene u reprezentaciji

PIKSI I KEŽMAN ZA KURIR: Ćurčić nije za selektora!

Radovan nije taj kalibar Srbija i posle trećeg ciklusa ostala bez velikog takmičenja, što je ogroman neuspeh

Fudbal
> 14:44h

Radovanu Ćurčiću treba iskazati zahvalnost za sve što je uradio za fudbalsku reprezentaciju Srbije, posebno zato što je posle Dika Advokata uzeo vruć krompir u ruke, ali nakon utakmica s Portugalom, Danskom i Albanijom pokazao je da nije stručnjak za sledeći kvalifikacioni ciklus, mišljenje je Dragana Stojkovića Piksija i Mateje Kežmana. Dragan Stojković Piksi bio je viđen na mestu selektora Srbije u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, a onda ga je, posle pregovora, izigrao predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Nisu opravdali kvalitet... Bez obzira na sve, „orlovi“ su morali mnogo bolje

Veliko razočaranje - Veliko razočaranje za sve nas Srbe je učinak reprezentacije u kvalifikacijama! Teško je s moje distance da pričam o selektoru i ljudima iz Saveza. Narod najbolje zna ko je kriv. Naš pad je krenuo u prvom meču s Jermenijom. Tada se videlo da je sve postavljeno na krive osnove. Nama je sastav grupe davao nadu da se možemo prošetati do Francuske, u najgorem slučaju da budemo treći - rekao je za Kurir Piksi i dodao: - Nije mi jasno zašto su se otvarali šampanjci posle pobede u Albaniji. Ne znam da li me ljudi razumeju. Mi smo duplo bolji od njih, normalno je da ih pobedimo. Vidim da je selektor Ćurčić u svim utakmicama išao da napravi rezultat. Nije eksperimentisao, davao šansu nekim novim igračima ili talentovanim klincima. Da sam ja selektor, a nisam, sigurno bih gledao u budućnost. Statistika je neumoljiva, nema nas na trećem velikom takmičenju i neko za to mora da odgovara. Jedina dobra stvar je što ćemo dobiti nacionalni stadion.

Mateja Kežman poznat je kao čovek bez dlake na jeziku. - Ne treba biti drzak i bezobrazan, samo je potrebno napraviti stručnu analizu i strategiju za budućnost. Očigledno je bilo mnogo grešaka i niko ne sme da se krije iza nebitne pobede u Albaniji. Konačan rezultat je negativan za Srbiju! Advokat je bio greška, a posle njega usledila je improvizacija. Nije mi jasno zašto Ćurčić nije verovao u svetske prvake s Novog Zelanda. Ne razumem zašto šansa nije data Rajkoviću, Maksimoviću, Milinković-Saviću, Antonovu i drugima - kaže Kežman i nastavlja: Narod neće da trpi - Većina ovih što su igrali protiv Portugala neće biti upotrebljiva za sledeće kvalifikacije. Da li nam je potreban novi selektor, neka odluče u Savezu. Odluke FSS unazad nekoliko godina bile su čudne, narod to ne prihvata, a mi smo zbog toga zaglavnjeni već šestu godinu.

Sve naglavačke PIKSI: PROMENE DO SEPTEMBRA Dragan Stojković Piksi smatra da su cele kvalifikacije Srbije pod vođstvom Advokata i Ćurčića za duboku analizu. - Portugal je daleko od evropskog krema, a njihov selektor u Beogradu je priznao da su na startu kvalifikacija strahovali od nas. O Albaniji ne želim ni da pričam, koliko su skromni što se tiče fudbalskog znanja. Danska je prosečna ekipa, a nas je dobila čak dva puta. Tu smo gde jesmo. Valjda će se do septembra neke stvari okrenuti naglavačke - nada se Piksi.

Činjenice o Radovanu Ćurčiću pre posla u Savezu kao trener vodio je Javor iz Ivanjice i čačanski Borac mladu reprezentaciju odveo je na EP u Češkoj eliminisavši u baražu Španiju vodio je srpsku reprezentaciju na 13 utakmica, od toga kao samostalni selektor na osam mečeva u kvalifikacijama za EP upisao je samo dve pobede i četiri poraza dozvolio nedisciplinu protiv Portugala, dva igrača dobila crvene kartone nije eksperimentisao i dao šansu mladim fudbalerima ima ugovor i podršku Karadžića i Miloševića da nastavi posao i u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji