Foto: Abaliga.com

14 grešaka na štetu crveno-belih

KRAĐA U ZAGREBU: Zvezda se žalila na suđenje!

Crveno-beli zahtevaju da se sankcioniše slovenački sudija Damir Javor

Košarka
> 12:36h

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom i zvanično je u ponedeljak uputio žalbu ABA ligi na suđenje u nedeljnom derbiju izmedju Cedevite i Crvene zvezde Telekom.

Crveno-beli zahtevaju da se sankcioniše slovenački sudija Damir Javor.

Klub sa Malog Kalemegdana je u obrazloženju na 4 stranice, naveo čak 14 sudijskih grešaka i previda zapisničkog stola i delegata.

"Uz žalbu, u kojoj se navode i previdi poput poništenog koša Skorcanitisa, KK Crvena zvezda Telekom je priložio i opsežan video materijal čelnicima ABA lige, sa greškama koje je mahom činio jedan sudija, za koga je tek današnjom detaljnom analizom utvrđeno da je od 2009. godine, stalni i glavni akter utakmica dva kluba u Zagrebu, i to sa istim ishodom. KK Crvena zvezda Telekom je zato, sada već jasno shvatajući nameru, zatražio oštro sankcionisanje tog sudije. Namera ove žalbe KK Crvena zvezda Telekom je da zaštiti interese kluba, ali i srpske košarke, jer se dešavanjima u Zagrebu u nedelju uveče nova liga našla na velikom ispitu.KK Crvena zvezda Telekom neće dozvoliti da stvari van terena rešavaju one na parketu, i da se urušava višegodišnji napor beogradskog kluba da u sportskim okvirima pobeđuje najbolji", navodi se u saopštenju crveno-belih.