Foto: Printscreen N1

Afera vetroparkovi

KURIR SAZNAJE: Za Lidijom Udovički policija raspisuje potragu

Ako se sestra Kori Udovički ne javi ili ne dođe da da izjavu, shodno zakonu biće privedena čim se pojavi na teritoriju Srbije, priča naš sagovornik iz MUP-a Srbije

Društvo
> 01:46h

Ukoliko se ne odazove pozivu za saslušanje za Lidijom Udovički MUP će raspisati potragu. Onog trenutka čim se pojavi u Srbiji sestra potpredsednice Vlade i ministarke Kori Udovički biće privedena, saznaje Kurir.

- Policija je juče pokušala da pronađe Lidiju Udovički na adresi na kojoj je prijavljena u Beogradu. Međutim, kako niko nije bio na toj adresi, policija je ostavila poziv na vratima stana u Rige od Fere kako bi je saslušali zbog afere sa vetroparkovima i prisluškivanjem. Mi ćemo pokušati ponovo da je nađemo na adresi na kojoj je zvanično prijavljena. Ako se gospođa Udovički ne javi ili ne dođe u policiju da da izjavu, za njom ćemo raspisati potragu u skladu sa odlukom postupajućeg sudije ili tužioca. I shodno zakonu biće privedena u policiju čim se pojavi na teritoriju Srbije - priča naš sagovornik iz MUP-a Srbije.

Juče je Nikola Petrović direktor JP "Elektomreža Srbije", prošao poligraf povodom optužbi da je ucenjivao američku kompaniju „Kontinental vinds“ u vezi s gradnjom vetroparkova, odnosno, da je navodno, od Lidije Udovički tražio dva miliona evra kako bi vetro-park ove firme priključio na mrežu EMS-a.

Juče smo pozvali Lidiju Udovički i pitali smo je kako sada komentariše aferu sa vetroparkovima.

- Uh, nemojte molim vas... U romingu sam! Trošite mi roming... Nemojte da me zovete - odgovorila je posle dužeg razmišljanja.

Podsetimo, pre nekoliko dana u javnosti se pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Petrović navodno tražio dva miliona evra. Nakon toga, Petrović je sam tražio da ode na poliografsko ispitivanje.

S. Vojinović