Foto: Ap

Položio cveće

SKREĆE PAŽNJU SA BEZBEDNOSNIH PROPUSTA: Erdogan odao počast poginulima u terorističkom napadu

Zajedno sa finskim kolegom Saulijem Ninistom, Erdogan je položio venac ispred gradske železničke stanice gde su dva bombaša samoubice u subotu izazvala eksplozije u kojima je poginulo 97 ljudi

Planeta
> 17:48h

ANKARA - Turski predsednik Režep Tajip Erdogan jutros je odao počast poginulima u Ankari, na mestu gde je izvršen dvostruki bombaški napad, istovremeno pokušavajući da skrene pažnju sa navodnih sigirnosnih propusta u najsmrtonosnijem napadu u toj zemlji.

Zajedno sa finskim kolegom Saulijem Ninistom, Erdogan je položio venac ispred gradske železničke stanice gde su dva bombaša samoubice u subotu izazvala eksplozije na mirovnom skupu prokurdskih i levičarskih aktivista, u kojima je poginulo 97 ljudi.

Trenutak napada na mirovni skup levičara, Foto: Printscreen/YouTube
Vlada je saopštila da je Islamska džava glavni osumnjičeni za napad, u kojem je ranjeno više od 500 lica.

OTPUŠTENA TROJICA POLICIJSKIH ZVANIČNIKA

ANKARA - Trojica visokih zvaničnika policije u Ankari otpuštena su četiri dana posle samoubilačkog napada u tom gradu u kome je poginulo najmanje 97 ljudi, saopštilo je danas tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Generalni direktor policije za provinciju Ankara, njegov šef obaveštajne službe i bezbednosne službe suspendovani su u okviru istrage otvorene posle terorističkog napada 10. oktobra ispred železničke stanice u Ankari.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sinoć je priznao mogućnost da je država napravila greške i naredio specijalnu istragu posle tog napada, najtežeg u istoriji zemlje.