Foto: Profimedia

SLANA ZIMNICA

PEČENI PARADAJZ I PAPRIKA U TEGLI: Idealna salata i dodatak za zimski đuveč

Ova odlična mešavina biće i lep prilog za one dane kad nemate vremena za komplikovani ručak

Žena
> 13:46h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci: 3 kg paradajza 1 kg mesnatih babura malo salicila so biber Priprema: Operite i ocedite paradajz, pa ga stavite u šerpu i ispecite. Kad se ohladi, oljuštite ga i izgnječite. U međuvremenu ispecite i babure, ohladite, oljuštite koru, isecite ih i pomešajte sa paradajzom. Začinite i stavite u tegle. Na kilogram mase dodajte najviše 1 gram salicila. Zatvorite dvostrukim celofanom.

Izvor: Lisa Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Slana zimnica: sos od paradajza i maslina za italijanska jela Savršena mešavina sa čeri paradajzom: obrok-salata "Rosini" Recepti najboljih domaćica: pileći paprikaš s noklicama Slana zimnica: recept za ajvar od zelenog paradajza Slana zimnica: recept za paprike punjene kupusom