Foto: PS

Čeka se rasplet

HAOS U SRPSKOJ KOŠARCI: Sin vlasnika Beovuka pretio ubistvom kontroloru suđenja

Direktor KLS Leon Deleon kaže da je Branko Jovanović u krivičnoj i prijavi Ligi naveo da mu je prećeno smrću, a vlasnik Beovuka Milan Lakić poručuje da će zbog hajke na porodicu sve predati redovnom sudu

Košarka
> 00:00h

Sportska javnost uzburkana je poslednjih dana, nakon priče da je na utakmici drugog kola Košarkaške lige Srbije Beovuk - Konstantin (75:86), kontroloru suđenja Branku Jovanoviću prećeno smrću, od strane Srđana Lakića, sina vlasnika Beovuka i poznatog trenera Milana.

Dan pre nego što Predsedništvo KLS treba da odluči o prijavi koju je podneo Branko Jovanović, koji je na utakmici imao status složbenog lica, direktor nacionalnog takmičenja Leon Deleon za Kurir kaže:

"Krivična prijava u MUP-u postoji, kao što postoji i prijava koju je nama kao kancelariji Lige podneo Branko Jovanović. U njoj se ne pominju Lakići, kako to prenose pojedini mediji, već Srđan Lakić, a stoji i da je Jovanoviću prećeno ubistvom. Sada ne mogu da kažem, kakva će biti odluka, čini mi se da nisam trebao ni da se uplićem u medijsku raspravu o ovom događaju", rekao je Deleon.

Branko Jovanović o incidentu u kom je navodno fizički napadnut od strane Srđana Lakića ne želi da priča.

"Ja ću se solidarisati sa kolegama arbitrima i neću davati nikakve izjave za medije", rekao je kratko Jovanović.

Kurir je iz izvora bliskih istrazi o ovom događaju saznao da je danas održano saslušanje svih strana. Prema našim saznanjima svedoci, koji su bili na utakmici su potpisima potvrdili da sukoba nije bilo i da se Srđan Lakić verbalno obratio Jovanoviću, koji je posle kraće i neprijatne prepirke sam napustio tribine dvorane SC Vizura u Zemunu.

Gledalac, koji je bio na meču kaže da je Lakić sedeo u prvom, a Jovanović u trećem redu tribina i da je sin Milana Lakića u jednom momentu viknuo: "Aut sudija"! Jovanović se tada rekao Lakiću da sedne, jer "ne može da gleda utakmicu", posle čega je počeo verbalni sukob od nekoliko minuta.

Milan Lakić, otac Srđanov, trener i vlasnik Beovuka za Kurir je rekao:

"Srđan Lakić je moj sin, ali sa Beovukom nema nikakve veze. Za medije ništa više ne mogu da kažem, osim da poručim svim akterima hajke na moju porodicu i klub, da će biti tuženi redovnom Sudu, na kom ću dokazati da je čitav slučaj montiran".

Na kraju Kuriru je potvrđeno da je posle duela čiji su arbitri bili Saša Maričić, Vladimir Vesković i Ivan Stefanović, a delegat Dragan Minić, u zvaničnom izveštaju konstatovano da je sve proteklo bez problema.