Golišave manekenke šetaće parlamentom

CIRKUS: Sevaće golotinja u Skupštini Srbije!

Modni kreator Zvonko Marković organizovaće reviju u okviru Srbija fešn vika u holu najvišeg zakonodavnog tela

Politika
> 21:28h

BEOGRAD - Još nam samo snimanje rijalitija u Skupštini fali pa da cirkus bude kompletan! Dom Narodne skupštine, zgrada najvišeg zakonodavnog tela, poslužiće polovinom novembra kao modna pista, na kojoj će prošetati golišave manekenke u kreacijama Zvonka Markovića! Naime, revijom visoke mode Zvonka Markovića i njegovog kolege Ejmerika Fransoa svečano će biti otvoren Srbija fešn vik u Beogradu, i to ni manje ni više nego u Domu Narodne skupštine! On je rekao za Kurir da će svečana revija biti zatvorenog tipa i da je organizator tog događaja Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije. - Ona je odlučila da bi takva revija prvi put trebalo da bude prikazana u Beogradu, nakon Pariza, u jednom novom i dosad neviđenom prostoru, a Dom Narodne skupštine izašao je u susret toj ideji - rekao je Marković i dodao da je ova prilika baš nešto nesvakidašnje i jedno otvaranje Srbije ka svetu. On je rekao i da je predsednica Skupštine Maja Gojković podržala ovaj projekat, jer je, kako tvrdi, ona i u organizaciji. - S njenom službom vrlo blisko sarađujemo i mnogo mi je drago što smo ostvarili s Majom saradnju i što je stala iza ovog projekta i podržala Srbija fešn vik. To neće biti estradno veče, već predstavljanje naše umetnosti - rekao je Marković.

Istoričar Srđan Cvetković pita da li je u pitanju neka promenada i kaže da je to prihvatljivo ukoliko je s ukusom. - Ukoliko moda može ambijentalno da se uskladi s mestom, to je u redu, ali nisam upoznat s tim da su se u nekom parlamentu u svetu organizovale modne revije, nisam se time bavio - rekao je Cvetković. Svetlana Horvat, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Fešn vik Srbija, rekla je za Kurir da očekuje da sve prođe u najboljem redu. - Srećna sam što je omogućeno da se u tom divnom arhitektonskom prostoru otvori festival. Obratili smo se Skupštini zvaničnim dopisom, uz objašnjenje zašto želimo taj prostor, i tako je sve krenulo. Zatim smo odradili još dosta toga pre nego što smo dobili konačno odobrenje - rekla je Horvatova. Iz Sekretarijata Skupštine nismo dobili odgovor na pitanje ko je dozvolio održavanje modne revije i da li je i koliko to plaćeno. Povodom najave da će modna revija biti održana u parlamentu, iz kabineta predsednice Maje Gojković rečeno nam je da oni nisu dali saglasnost. - Kabinet predsednice Skupštine nije dao saglasnost za održavanje modne revije u Domu Narodne skupštine - navodi se u saopštenju.

REAGOVANJA Slavica Đukić Dejanović (SPS) Neke nove impresije Ako dobijem poziv, doći ću. To što bude u Skupštini za mene je prilika da ostvarim neke nove impresije. Zoran Babić (SNS) Skupština tome i služi Poštujem Markovićev rad, podržavam što će takva revija biti održana u Skupštini i smatram da parlament treba da posluži za takvu manifestaciju. Marijan Rističević (SNS) Nek plate Ako se time stiču neki prihodi, nemam ništa protiv. Ipak, za revije ima i primerenijih mesta. Konstantin Arsenović (PUPS) Nije mesto za šetanje Skupština treba da bude oličenje dostojanstva, lepote, finoće, kulture, da bude naš hram, a ne mesto za paradiranje kojekakvih. Dragan Šutanovac (DS) Neprihvatljivo Svaka komercijalizacija parlamenta za mene je apsolutno neprihvatljiva. Petar Petrović (JS) Toga nigde nema To je predstavničko telo, nisam čuo da je bilo takvih slučajeva negde u drugim zemljama. Skupština treba da zadrži status koji ima.