Foto: Srpska Liga

Zaustaviti evrointegracije

SRPSKA LIGA: Crvene linije za Briselski sporazum

Ukoliko kao narod nemamo nikakve koristi od ovakve spoljne politike, konstantno se zadužujemo, ostajemo bez nacionalnih dobara i radnih mesta i gubimo suverenitet na preostalim teritorijama srpske države, onda nam je svakako neophodna nova platforma državne politike, smatra Srpska liga

Politika
> 17:08h

Srpska liga smatra da je Srbiji potreban prestanak integracija sa Evropskom unijom i obnova suverenosti Srbije.

Već petnaest godina Srbija nema svoju sopstvenu spoljnu politiku, jer je sve podredila priključenju Evropskoj uniji. Ovih dana doživljavamo sunovrat takve politike i preko nam je potrebno da se politička elita presabere, usaglasi jasnu strategiju i konačno odredi crvene linije po pitanju srpske državnosti. Zahtevi za konačnim priznavanjem nezavisnosti Kosova i gaženjem srpske zastave opravdavaju stav Srpske lige.

Ukoliko kao narod nemamo nikakve koristi od ovakve spoljne politike, konstantno se zadužujemo, ostajemo bez nacionalnih dobara i radnih mesta i gubimo suverenitet na preostalim teritorijama srpske države, onda nam je svakako neophodna nova platforma državne politike. Jasno određivanje trenutnog i budućeg srpskog interesa u međunarodnim odnosima je rešenje za vođenje odgovorne državne politike.

Po dolasku na vlast Srpska liga će preispitati sve ono što je potpisano u okviru Briselskog procesa. Srpske kompanije moraju dobiti punu slobodu rada na Kosmetu, a jezero Gazivode, Trepča i mineralni kapaciteti u potpunosti moraju da ostanu pod kontrolom srpskog elektroenergetskog sistema.