Foto: Marina Lopičić

Sednica Glavnog odbora DSS

SANDA RAŠKOVIĆ-IVIĆI: Pre parlamentarnih izbora raspisati referendum o ulasku Srbije u EU

Referendum je pitanje svih pitanja, jer je jasno svima da se od Srbije traži priznanje Kosova, rekla je ona i dodala da ukoliko referendum ne bude raspisan ona je najavila da će ta stranka krenuti u prikupljanje 100.000 potpisa, koliko je potrebno da takvo izjašnjavanje bude sprovedeno

Politika
> 08:04h

NIŠ - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić rekla je danas ta stranka očekuje da se raspiše referendum o ulasku Srbije u EU, kao i da on treba da se održi pre parlamentarnih izbora.

Ukoliko referendum ne bude raspisan ona je najavila da će ta stranka krenuti u prikupljanje 100.000 potpisa, koliko je potrebno da takvo izjašnjavanje bude sprovedeno.

Referendum je pitanje svih pitanja, jer je "jasno svima da se od Srbije traži priznanje Kosova", rekla je ona novinarima i članovima stranke na sednici Glavnog odbora DS S koja je održana u Nišu.

Sada je red da se narod pita u kom pravcu Srbija treba da ide, ako se zaokruži za EU onda gubimo Kosovo, ako se okrenu leđa EU, Srbija se vraća samoj sebi, mi i naša deca i unuci ćemo biti svoji na svome, poručila je Rašković Ivić.

Napomenuviši da se istovremeno ne može zalagati za EU i Kosovo, Rašković Ivić je ocenila da je "put Srbije u EU najbolji put kako će Srbija samu sebe porobiti".

Ona je napomenula da referendum treba da bude održan svakako pre parlamentarnih izbora ili eventualno istog dana kada i izbori od kojih DSS ne beži.

Ona je napomenula da nije problem samo nacrt platforme za poglavlje 35, već i poglavlje 31 koje se odnosi na zajedničku spoljnu i bezbedonosnu politiku, što znači, kako smatra, da će se od Srbije pre ili kasnije zahtevati da uvede sankcije Rusiji.