Foto: Marina Lopičić

Nepotizam

TOLE ODGOVORIO NA PROZIVKE SINDIKATA: Mog sinovca Aleksandra u Cirihu plaća UEFA, a ne FSS!

Čuj ovo Sina moga brata u Savez je doveo Laković, sve procedure su ispoštovane kao kod drugih zaposlenih ljudi, kaže Tole

Fudbal
> 12:52h

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić kaže da su optužbe Sindikata fudbalera Nezavisnost da je FSS u Cirihu stipendirao njegovog sinovca smešne i obećao da će im kupiti auto ukoliko uspeju da dokažu te tvrdnje. "Sin mog rođenog brata Aleksandar Karadžić završio je Ekonomski fakultet u Subotici i školovao se u Londonu, posle čega je radio u „Koka-Koli“. Bivši generalni sekretar Zoran Laković ga je pozvao u Savez, zapravo u agenciju Plavi, plavi, odakle je prešao u marketing Sportskog centra u Staroj Pazovi. Pri tome, ispoštovane su sve procedure kao i prilikom zapošljavanja svih drugih radnika", kaže Tomislav Karadžić i nastavlja: "UEFA plaća edukaciju marketing sektoru svih nacionalnih saveza i mi s tim nemamo ništa. Evo, poručujem Mirku Poledici da ću njegovom sindikatu kupiti automobil ako se dokaže da je Aleksandar dobio jedan dinar od Saveza za školovanje, a od njega samo očekujem da mi se javno izvini." Tole tvrdi da je slučaj njegovog sestrića još jasniji primer da u FSS ne postoji pristrasnost prilikom donošenja odluka. "Ivan Đukanović je sin moje rođene sestre i bio je član instruktorske komisije FSS, a kad pre nekoliko godina nije dobio mesto selektora mlađih kategorija, nezadovoljan je napustio Savez. Nas dvojica od tada nismo u kontaktu jer je ljut na mene", kaže Karadžić.

Istraživanje POLEDICA: PROVERIĆEMO Predsednik sindikata Nezavisnost Mirko Poledica veruje da njegovi saradnici koji su pisali pomenute statuse na Fejsbuk profilu imaju pouzdane informacije. "Trenutno sam na odmoru i ne znam ko je od članova sindikata pisao to. Danas ću s njima imati sastanak i ukoliko se dokaže da je vest netačna, naravno da ću se izviniti Tomislavu Karadžiću", kaže Poledica.