Gavriću status izbeglice

Porota u Kejptaunu odlučivaće početkom maja o izručenju Dobrosava Gavrića Srbiji

Crna Hronika
> 23:34h

BEOGRAD - Plaši se povratka! Dobrosav Gavrić (36), koji u zatvoru u Južnoj Africi čeka odluku o izručenju Srbiji, najverovatnije će početkom maja dobiti status izbeglice u toj državi, što bi značilo da neće biti izručen iz Južne Afrike! Gavrića, koji je uhapšen u Kejptaunu, u Srbiji čeka kazna od 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u „Interkontinentalu“.

- Dobrosav Gavrić nije pobegao iz zemlje da bi izbegao služenje kazne, već zbog toga što mu je u Srbiji ugrožen život! On je to objasnio pred sudom u Južnoj Africi i ja očekujem da će veće to imati u vidu. Postupak za dobijanje statusa izbeglice je u toku i ja očekujem da će uskoro biti doneta pozitivna odluka - kaže za Kurir Gavrićev branilac, advokat Veljko Delibašić i podseća da je sud u Kejptaunu već dvaput odlagao donošenje konačne odluke o izručenju Gavrića.

Za Dobrosavom Gavrićem Srbija je raspisala međunarodnu poternicu 2006. godine, kad je pred izricanje presude za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana pobegao iz zemlje. (J. S.)