Foto: Saša Pavlić I Dado Đilas

Neko napokon treba da odgovara

(VIDEO) DŽONI MIJAILOVIĆ: Terzić me terao da namestim utakmicu s Voždovcem!

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Mijailović optužio je generalnog direktora crveno-belih da je od njega tražio da se bavi prljavim radnjama vezanim za fudbal

Fudbal
> 00:00h

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Džoni Mijailović kazao je za Kurir da ga je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić terao da nameste meč s Voždovcem prošle sezone, ali da je to odbio. On je poručio da tako nešto nikad ne bi uradio, makar Zvezda morala da ide u drugu ligu, i da je spreman da ide na poligraf kako bi dokazao istinu. - Terzić je čovek koji ne preza ni od čega, pa ni od takvih stvari. Tražio je od mene da mu pomognem da namestimo meč s Voždovcem, što sam ja odbio. Čak mi je posle tog duela, koji je završen 2:2, rekao da je pogrešio što se po tom pitanju ranije nije angažovao. Spominjao je i tadašnjeg trenera Voždovca Lalatovića i njegove veze s Babovićem, koji je tada igrao za njih. Pored toga, slao mi je razne poruke na Vajber, iz kojih se vidi da je to čovek koji je na sve spreman - počeo je razgovor za Kurir Mijailović i dodao:

- Ne plašim se njega, niti nekih posledica, jedino se plašim Boga, ali on ne kažnjava. Više nikad ne moram da igram fudbal, imam čime da se bavim u životu. Spreman sam da idem i javno na poligraf kako bih dokazao da sam u pravu. Svi mi znamo šta se dešava u našem fudbalu, to je pravi kriminal i zbog toga bi neki trebalo da odgovaraju. Nadam se da će država da krene u rat s „fudbalskom mafijom“, kao što je krenula i na drugim nivoima. Celo rukovodstvo u našem fudbalu je odgovorno za ovo što se dešava u našem sportu. Nikola Mijailović kaže da će uskoro otvoriti još neke teme, ali da još nije vreme. - Ne mogu o svemu sad da pričam, biće vremena. Sednite u bilo koji kafić i čućete neverovatne priče vezane za naš fudbal, koliko je sve trulo, ali mnoge stvari ne mogu da se dokažu. Setimo se šta je bilo u Užicu kad su igrali Sloboda i OFK Beograd, kad je dosuđen penal u poslednjim sekundama. Mnogo toga je prljavo u srpskom fudbalu - zaključio je Mijailović.

Sramota OBRUKALI SMO SE U KVALIFIKACIJAMA Bivši fudbaler Zvezde osvrnuo se i na ispadanje naše reprezentacije iz kvalifikacija za odlazak na EP u Francuskoj.- Pet puta smo kvalitetniji od Albanije, a ona ide na šampionat, a mi poslednji u grupi. Zbog toga neko treba da odgovara, ali to je samo posledica onoga što se dešava u našem fudbalu. Oni kazne Spartak iz Subotice, a šta je sa ostalima? - istakao je Džoni Mijailović.