Foto: Profimedia

ZANIMLJIVI RECEPTI

PILETINA BOLONJA: Bogato glavno jelo sa šampinjonima

Pikantna, gurmanski pripremljena piletina biće sjajno osveženje za vaš jelovnik!

Žena
> 09:52h

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Lisa.rs Sastojci (za 4 osobe): 4 komada pilećih fileta (po 150 g) ili 4 komada pileta po želji 2 kašike ulja so, biber 500 g šampinjona 300 g sitnijeg pelata 1/2 kašičice seckanog majorana kašika seckanog bosiljka slatka aleva paprika 200 g pavlake za kuvanje 250 g mini paradajza 500 g mešanog mlevenog mesa jaje 125 g rendanog parmezana Priprema: Pržite komade mesa po 3 minuta sa svake strane na vrućem ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. (Ako koristite krupinije komade piletine, malo ih prodinstajte.) Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na masnoći od pečenja 3 minuta pržite očišćene i na listiće sečene pečurke. Posolite ih, dodajte pelat, zacinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte mini paradajz koji ste prepolovili. U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.

Izvor: Lisa Sa sajta Lisa.rs pročitajte i: Laki recepti: piletina u belom sosu Svinjska pečenica u marinadi Sicilijanska piletina a la Taormina: pile pečeno u rerni sa prilogom od tikvica Rolat od kiselog kupusa sa piletinom Ekspres čorba od piletine ili govedine