Foto: Printskrin

Hrvat ponovo šokirao javnost

(VIDEO) ŠIMUNIĆ O USTAŠKOM POKLIČU: Ne kajem se. Nije mi žao, ponovo bih to uradio!

Bivši hrvatski reprezentativac je posle pobede njegovog nacionalnog tima protiv Islanda u baražu za Svetsko prvenstvo poveo skandiranje "Za dom spremni", što je prihvatila publika na stadionu "Maksimir" u Zagrebu

Fudbal
> 02:50h

ZAGREB - Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić ponovio je da mu nije žao zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" posle utakmice sa Islandom u baražu za SP 2014. godine. Bivši hrvatski reprezentativac je posle pobede njegovog nacionalnog tima protiv Islanda u baražu za Svetsko prvenstvo poveo skandiranje "Za dom spremni", što je prihvatila publika na stadionu "Maksimir" u Zagrebu. FIFA je kaznila Šimunića s deset utakmica suspenzije zbog koje je propustio Mundijal u Brazilu. Fudbaler se žalio na ovu odluku, ali je CAS potvrdio odluku. Međutim, Šimunić se žalio Saveznom sudu u Švajcarskoj, koji je odbio žalbu.

Šimunić je trenutno pomoćni selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, a ponovo je u sredu uveče govorio o incidentu sa Maksimira. On igra glavnu ulogu u filmu Jakova Sedlara "Moja voljena Hrvatska". "Ne kajem se. Ne moram ništa nikome da dokazujem. Film smo napravili baš zato što svako ima svoju priču, a ovo je moja. Ako ja ne ispričam svoju priču, onda će da je ispriča neko drugi. Ništa mi nije žao. Apsolutno ništa. Nije lepo kada mene diskriminišu, ali takav je život. Taj incident je obeležio kraj moje karijere. Ali ima puno stvari na svetu koje nisu u redu. Imaću prilike da dokažem da to nije bilo pravedno", rekao je Šimunić.

(Net.hr)