Foto: Printscreen N1

Afera vetroparkovi

OTKRIVAMO GDE SE KRIJE SESTRA KORI UDOVIČKI: Lidija u Sarajevu, muž pegla po Beogradu

Mark Krendal je angažovao advokate da lobiraju, ne pita koliko košta, izvor iz tužilaštva

Društvo
> 01:34h

BEOGRAD - Lidija Udovički se već nekoliko dana nalazi u Sarajevu dok je njen suprug Mark Krendal u Beogradu gde preko uticajnih advokata pokušava da ispegla i izlobira da se zataška afera sa vetroparkovima i prisluškivanjem, otkriva Kurir.

- Lidija je pre nekoliko dana došla iz Londona za Sarajevo. Ne sme da se pojavi u Srbiji jer se boji da je ne privedu pošto se nije odazvala pozivu policije. Suprug Mark Krendal je u Beogradu i na sve načine pokušava da spasi suprugu. Angažovao je advokate da lobiraju, ne pita koliko košta, kako bi se cela priča oko ove afere zataškala a ona na neki način oslobodila. Lidija i dalje ćuti a on ide okolo i priča kako ona nije pominjala mito i da ne seća se razgovora o podmićivanju - priča naš izvor blizak tužilaštvu.

Zet potpredsednice Vlade Kori Udvočki tvrdi da ona ne sme da dođe jer joj je ugrožna bezbednost.

- On je ponudio da ona da izjavu van Srbije. To je i gospođa Udovički tražila preko advokata ali od toga nema ništa. Ukoliko ne dođe za njom će policija raspisati potragu i čim kroči u Srbiju biće privedena - dodaje izvor Kurira.

U javnosti se nedavno pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Nikola Petrović, direktor JP "Elektomreža Srbije" navodno tražio dva miliona evra. Nakon toga, Petrović je sam tražio da ode na poliografsko ispitivanje i prošao j poligrag negirajući da je ikada tražio taj novac.

Pajtić je u međuvremenu saslušan u policiji ali je odbio je poligraf. Policija je pokušala Lidiji da uruči poziv na poznatu adresu prebivališta u Rige od Fere u Beogradu pre desetak dana, ali u stanu nje bilo nikoga. Nakon toga njen advokat je zatražio da ona da izjavu da u Španiji.

Kurir je pre nekoliko dana pokušao da razgovara sa Lidijm Udovički ali nam je ona rekla da je više ne zovemo jer joj trošimo roming.

S. Vojinović