Foto: Partizan.rs

Marko Zlatanović je na putu da pobedi paralizu

(VIDEO) DIRLJIVA SCENA U HUMSKOJ: Crno-beli ispunili san bolesnom navijaču Partizana

Marku Zlatanoviću je potrebno 30.000 evra za operaciju u Moskvi na čuvenoj neurološkoj klinici gde bi mu ubrizgavali matične ćelije u oštećene regije, odnosno tetiva i mišićna tkiva radi njihove regeneracije

Fudbal
> 08:56h

BEOGRAD - Navijač Partizana iz Vranja Marko Zlatanović priznao je da su mu crno-beli ispunili snove pošto su mu omogućili da poseti stadion u Humskoj i prisustvuje meču sa Atletik Bilbaom u 3. kolu Lige Evrope. Zlatanović je od malih nogu navijač Partizana, ali ga je bolest na žalost sprečila da u mnogim životnim aktivnostima. Iako je oboleo od cerebralne paralize sa oštećenjem donjih ekstremiteta od 70 posto, Marko je diplomirani ekonomista sa licencom za knjigovodstvo i položenim državnim ispitom ekonomiju, ali još bez posla u struci. Njegova najveća želja pored toga da sakupi dovoljno novca za lečenje u klinici Neuro Vita u Moskvi koja bi mu uz pomoć matičnih ćelija vratila nadu da ponovo može da hoda bila i da poseti prvi put u životu stadion njegovog omiljenog kluba!

http://www.youtube.com/watch?v=2AALOEsSaV0
"Iako imam 30 godina nikada do sada nisam imao priliku da dođem u Beograd i budem na stadionu Partizana. Zahvaljujem se svima iz uprave i pre svega marketingu FK Partizan koji su me kontaktirali i omogućili da mi se ostvari san. Osim trofejne sale koju sam video, dobio sam i mnogo poklona, a najvažnije sa istoka posmatrao za mene trenutno najveći fudbalski spektakl utakmicu Partizan - Bilbao. Za ovaj trenutak sam živeo", rekao je Zlatanović za sajt Partizana. Njemu je potrebno 30.000 evra za operaciju u Moskvi na čuvenoj neurološkoj klinici gde bi mu ubrizgavali matične ćelije u oštećene regije, odnosno tetiva i mišićna tkiva radi njihove regeneracije. Do sada je sakupio 650.000 dinara. "Bio sam iznenađen napretkom u lečenju mog prijatelja sa kojim sam se lečio u banji. Kontaktirao sam s klinikom u Rusiji putem interneta, lekarima slao svoju istoriju bolesti, rezultate dosadašnjih operacija i terapija i činjenicu da mi je iz Rusije stigao potvrdan odgovor o tome da postoji ogromna šansa da budem izlečen pomutila je informacija da mi je samo za prvi tretman, koji podrazumeva i hiruršku intervenciju i aktivno lečenje matičnim ćelijama, potrebno 21.000 evra i za još dva tretmana po 5.000 evra", kazao je Marko. Marka Zlatanovića je na stadionu dečekala i direktorka marketinga FK Partizan Snežana Filipović. "Markova priča treba da bude primer mnogima! Koliko puta samo posustanemo kada imamo minorne zdravstvene probleme, zaboli nas glava ili zub. On je heroj koji nam je ulio nadu i pokazao kako se željom, voljom i nadom prevazilaze sve prepreke i granice! Stoga nam je drago da smo delić sna mogli da mu ostvarimo, a pozivam sve ljude dobre volje da mu pomognemo da sakupi dovoljno novčanih sredstava da ode na transplataciju matičnih ćelija u Neuro Vita kliniku u Moskvi", poručila je Filipovićeva.