Foto: Reuters

Srbin šikaniran od strane turskih huligana

PRETE DA ĆE MU POBITI PORODICU: Tošić odstranjen iz tima zbog tri prsta na meču protiv Albanije

Tošić (30) je kao veliko pojačanje stigao u Bešiktaš uoči starta sezone iz Genčlerbirligija, a potpisao je ugovor na tri godine uz veoma povoljne finansijske uslove

Fudbal
> 02:38h

ISTANBUL - Fudbaler Bešiktaša i reprezentativac naše zemlje Duško Tošić i dalje je van tima zbog toga što je na utakmici kvalifikacija za EP između Albanije i Srbije (0:2) sa tri prsta pozdravljao pobedu "orlova". Tošić (30) je kao veliko pojačanje stigao u Bešiktaš uoči starta sezone iz Genčlerbirligija, a potpisao je ugovor na tri godine uz veoma povoljne finansijske uslove. On se brzo izborio za mesto u standarnoj postavi, a odigrao je šest utakmica za Bešiktaš. Usledio je potom meč u Elbasanu i pobeda Srbije od 2:0, a Tošić je trijumf "orlova" slavio sa tri podignuta prsta.

Po završetku meča usledile su pretnje našem fudbaleru od strane albanskih i turskih navijača, a pritiscima su podlegli i u Bešiktašu. Tošić je odstranjen iz prvog tima, a navijači Bešiktaša su čak došli na trening i vređali Srbina. On je pokušao da objasni da srpski sportisti sa podignuta tri prsta pokazuju radost i nikoga ne vređaju, ali to izgleda nije pomoglo navijačima, rukovodstvu i stručnom štabu ekipe iz Istanbula. Ono što je najstrašnije niko od čelnika kluba nije reagovao, a Tošiću su pretili da će zaklati porodicu i da će mu slomiti prste. Klub se nije ogradio od napada huligana na jednog od svojih najboljih igrača.
Uoči utakmice sa Rizeom navijači su pozvali Tošića da se približi tribini, a onda su mu mahali albanskom zastavom i nastavili da ga vređaju. Srbin nije odgovorio na provokacije, a trener Bešiktaša Šenol Guneš je odlučio da ga ostavi na klupi.

Bešiktaš je u četvrtak gostovao Lokomotivi iz Moskve, a Tošić je bio na klupi za rezerve. Posle svega ostaje pitanje da li će Tošić morati da potraži drugi klub. Tošić je oženjen Jelenom Karleušom i ima dvoje dece.