Ne odustaje

JOSIP ŠIMUNIĆ O USTAŠKOM POZDRAVU: Da mogu da vratim vreme još jače bih viknuo: Za dom spremni

Šimunić je pre dve godine posle pobede Hrvatske protiv Islanda u baražu za SP poveo skandiranje "Za dom spremni", što je prihvatila publika na stadionu "Maksimir" u Zagrebu

Fudbal
> 07:38h

ZAGREB - Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić istakao je da bi da može da vrati vreme ponovo vikao "Za dom spremni". Šimunić je pre dve godine posle pobede Hrvatske protiv Islanda u baražu za SP poveo skandiranje "Za dom spremni", što je prihvatila publika na stadionu "Maksimir" u Zagrebu. FIFA je kaznila Šimunića s deset utakmica suspenzije zbog koje je propustio Mundijal u Brazilu. Fudbaler se žalio na ovu odluku, ali je CAS potvrdio kaznu. Međutim, Šimunić se žalio Saveznom sudu u Švajcarskoj, koji je odbio žalbu.

Šimunić je trenutno pomoćni selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske. On igra glavnu ulogu u filmu Jakova Sedlara "Moja voljena Hrvatska". "Cilj mi je bio da pokažem šta sam i ko sam", rekao je Šimunić. On je u jednom trenutku filma rekao da nikada ne bi vikao "Za dom spremni" da su ga učili da je to fašistički pozdrav. Na novinarsko pitanje šta bi radio da može da vrati vreme dve godine unazad, odgovorio je: "Još jače bih viknuo: Za dom spremni!". (Jutarnji.hr)