Foto: Printskrin

Ketogena dijeta

(FOTO) NIJE VEŽBALA NI DAN: Smršala 50 kg za samo 10 meseci, evo i kako...

Unosim oko 20-25 neto ugljenih hidrata dnevno. Zapravo, kada vaše telo ne može da koristi ugljene hidrate, mora da gori masti

Žena
> 00:00h

Lili objavila je na Imguru svoje fotografije pre početka dijete i pošto je uspela da smrša neverovatnih 50 kilograma. I to za samo deset meseci.

"Nisam lekar. Odlučila sam se za ketogenu ishranu. Unosim oko 20-25 neto ugljenih hidrata dnevno. Zapravo, kada vaše telo ne može da koristi ugljene hidrate, mora da gori masti. Između 90 i 95 odsto mog unosa ugljenih hidrata dolazi iz povrća, sa velikom količinom proteina iz piletine, govedine, ćuretine... Za one koji traže razlog ili motivacije: samo počnite i ne varajte.

Bacila sam sve iz kući dva dana pre Božić i nisam se osvrtala. Šamar koji me je otreznio bio je kada sam stala na vagu i shvatila da imam 30 kilograma više nego što sam mislila. Bićete zahvalni sebi za godinu dana ili 10 meseci. Verujte mi. Planiram da izgubim još kilograma", napisla je uz fotografiju Lili.

Šta je ketogena dijeta?

To je ishrana bogata proteinima i mastima, i praktično bez ugljenih hidrata. Ovakav način ishrane će dovesti telo u stanje ketoze pri čemu se ketoni koriste kao izvor goriva - umesto glukoze.