Foto: Instagram

Odlučila da se osveti

DA LI VAM JE OVA DEVOJČICA VULGARNA? Izbačena je iz škole zbog prekratke suknje

Razočarana učenica s upravom škole je odlučila da se obračuna javnom prozivkom na svom Fejsbuk profilu koja je do sada podeljena skoro 10.000 puta

Žena
> 12:08h

Koliko su stroga pravila u srednjim školama u Americi još jednom pokazuje primer učenice Keri Burges.

Ona je pre dva dana u školu došla u smeđoj suknji iznad kolena zbog čega ju je nastavnica oterala kući.

Razočarana učenica s upravom škole odlučila je da se obračuna javnom prozivkom na svom Fejsbuk profilu.

"Danas sam došla ovako obučena u školu i naučila sam nešto važno o sebi: "Ja sam ku.va". Dok sam hodala školskim hodnikom, čula sam glas iza sebe. "Suknja ti je prekratka. Bit ćeš suspendovana i napustićeš školu".

Hvala vam gospođo Vuds. Hvala vam što me učite da ako izgledam lepo u školi nije prihvatljivo. Hvala vam što ste mi ukazali na to da ja možda mislim da sam se spremila za čas profesorke Kadet, ali zapravo sam se spremila za izlazak u noćni klub ili javnu kuću. Hvala vam što ste me rasplakali pred prijateljima i školskim kolegama jer niste hteli da me odvedete u stranu i da mi objasnite u čemu je problem", započela je Keri svoju ispovest pa nastavila:

"Ali, s druge strane, ni ja se nisam udostojila da se obučem pristojno danas. Možda nisam u pravu, možda naše društvo nije toliko napredno da podnese sedam centimetara mojih butina. Ovo je patrijarhalno društvo, a ja sam ipak žena. Žena sa butinama, zadnjicom i mozgom. I iznad sam svoje srednje škole, kao i svi ostali učenici. Možda bi bilo bolje kad bi Berfort srednja škola umesto moje suknje uočili svoje nesposobne zaposlene i seksističke vođe", napisala je u svojoj objavi inače odlična učenica i predsednica Učeničkog veća.

Njena objava do sada je podeljena skoro 10 hilljadu puta, a podrška Keri stiže sa svih strana. Ipak, s druge strane iz škole stiže potpuno druga priča. Direktorka Kori Marfi tvrdi da fotografije ne prikazuju stvaran izgled suknje i da je Keri talentovana samo kada je reč o pisanju.

(Večernji.hr)