Podrška države

ZVANIČNO: Beograd se kandidovao za organizaciju Univerzitetskih igara 2020. godine

Šanse našeg glavnog grada za dobijanje uloge domaćina su velike imajući u vidu da je dobio visoke ocene za organizaciju Igara 2009.

Ostali sportovi
> 12:56h

Univerzitetske igre 2020. godine mogle bi da se održe u Beogradu.

Glavni grad Srbije podneo je zvaničnu kandidaturu za organizaciju evropskog studentskog takmičenja, a šanse su dobijanje uloge domaćina su velike imajući u vidu da je Beograd dobio visoke ocene za organizaciju Univerzitetskih igara 2009.

"Država i te kako podržava kandidaturu Srbije i Beograda za domaćina Evropskih studentskih igara 2020. godine. Jedan od glavnih ciljeva Ministarstva omladine i sporta jeste razvoj sportske infrastrukture kako bismo u Srbiji stvorili uslove za održavanje velikih takmičenja na evropskom i svetskom nivou. Hiljade studenata koji učestvuju na Evropskim studentskim igrama mogu biti dobra motivacija, podsticaj i primer za sve mlade da se bave sportom", poručio je Uroš Zeković, pomoćnik ministra za omladinu i sport Vanje Udovičića, posle seminara EUSA u Ljubljani, gde je stavove Srbije prezentovao i Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

"Početkom 2016. imaćemo inspekciju EUSA. Nadamo se najboljem", istakao je Jasnić.