Tužna slika srpskog fudbala

BRUKA I SRAMOTA: Fudbaleri Jagodine izbačeni iz stanova jer klub nije plaćao kiriju!

Kapiten Filipović i još tri fudbalera Jagodine morali su da se vrate svojim kućama

Fudbal
> 00:00h

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" saopštio je da su četiri igrača fudbalskog kluba Jagodina izbačena iz stanova jer klub nije plaćao kirije, iak je po ugovorima bio bavezan da obezbedi smeštaj fudbalerima.

"Nekoliko igrača FK Jagodina izbačeni iz stanova jer klub nije plaćao svoje obaveze iako su po ugovorima bili obavezni da obezbede smeštaj igračima. Igrači su završili na ulici pa su primorani da se vrate svojim kućama. A pre neki dan njihov predsednik priča o klubu kao da su Barselona. Bruka i sramota u kakvim uslovima pojedinci igraju Super ligu", navodi se u saopštenju.

Igrači koji su izbačeni na ulicu su kapiten Aleksandar Filipović, Mladen Popović, Aleksandar Stojimirović i Frensis Kjereme.

Goran Milanović i Tomislav Karadžić (Foto: Dado Đilas)

Podsetimo, predsednik Jagodine i potpredsednik FSS, Goran Milanović, nedavno je izjavio da je Jagodina među četiri najuspešnija kluba u Srbiji. Milanović je naglasio da klub nije u vrhu samo po rezultatima, već i organizaciono.

Milanović: Možda ću ja da platim tih 600 evra Među pomenutim igračima nalazi se i mladi reprezentativac Aleksandar Filipović, koji je prošle godine bio na korak od prelaska u engleski Fulam, a sad je doživeo da ga izbacuju na ulicu. - Jagodina kao klub svakog meseca plaća više od 40 stanova, a svaki od njih košta 150 evra i tako je precizirano u ugovoru. Mi smo u obavezi da kiriju plaćamo za mesec dana unapred i tu je nastao problem s pomenuta četiri stana. Nama je račun blokiran na 1.700.000 dinara i nismo bili u mogućnosti da uplatimo novac za ovaj mesec - kaže Milanović i nastavlja: - Pomenuti smeštaj je u vlasništvu jednog stanodavca, s kojim ćemo razgovarati i pokušati da dobijemo nekoliko dana duže za plaćanje, mada ko zna, možda i ja iz svog džepa izvadim 600 evra i rešimo situaciju. Ukoliko se to ne dogodi, igračima ćemo pronaći nove stanove i nema govora o tome da će biti izbačeni na ulicu. Informaciju o izbacivanju igrača prvi je objavio sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, predsednik Mirko Poledica tvrdi da je ovakav način funkcionisanja ravan katastrofi. - Pojedini igrači su mi se javili i poručili mi da im pomognemo jer nemaju para ni za hleb. Sindikat zastupa interese igrača i naravno da ćemo im pomoći. Sve ovo što se događa je žalosno i predstavlja pravu sliku srpskog fudbala - kaže Poledica.