Foto: Jutjub

Dronovi snimali mesto nesreće

PRVI VIDEO KATASTROFE NA SINAJU: Ruski mediji objavili snimke gde se srušio putnički avion

Ruski zvaničnici su poslali oko sto stručnjaka u Egipat kako bi pokupili ostatke aviona i poslali na analizu, ali su saopštili kako će prvo mesto pada snimiti dronovima

Planeta
> 12:06h

Na snimku se vidi mesto na Sinaju gde je došlo do pada, kao i ostaci putničkog aviona u kojem su se većinom nalazili državljani Rusije. Uzrok pada još nije poznat, a među poginulima su i tri državljana Ukrajine i jedan građanin Belorusije. Ruski zvaničnici su poslali oko sto stručnjaka u Egipat kako bi pokupili ostatke aviona i poslali na analizu, ali su saopštili kako će prvo mesto pada snimiti dronovima. Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov izjavio je danas da niko ne može da bude siguran u uzroke pada ruskog putničkog aviona u Egiptu, izvestila je ruska agencija Interfaks.

“Niko ne može pouzdano da odgovori na pitanje o uzrocima pada (aviona), pošto je malo informacija prikupljeno”, rekao je Sokolov. Činjenica da su delovi ruskog aviona koji se srušio u Sinaju rasuti na širem području ukazuje da se avion “erbas A321” raspao u vazduhu na velikoj visini, rekao je šef ruske Federalne agencije za aviosabraćaj (Rosavijacija) Aleksandar Neradko za TV kanal “Rusija 24”.

Source: At Egypt crash scene, suitcases piled near charred wreckage by ReutersNews on Rumble

Avion “erbas A321”, ruske aviokompanije “Kogalimavija”, na letu od Šarm el-Šeika do Sant Peterburga, srušio se 30 minuta nakon poletanja, oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

Source: Russia pays tribute to crash victims by ReutersNews on Rumble

(RT)