Foto: Reuters

Saučešće

PUTIN SKRHAN ZBOG AVIONSKE NESREĆE: Moje srce i duša su uz porodice nastradalih!

Pošto je saslušao izveštaj o istrazi na mestu nesreće na Sinaju, Putin je rekao da posao treba da bude nastavljen sve dok ne budu potpuno uvereni da je taj deo posla završen

Planeta
> 04:34h

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je avionska nesreća u kojoj je poginulo 224 ljudi na povratku u Sankt Peterburg iz Egipta, nezapamćena tragedija.

"Voleo bih još jednom da izrazim saučešće porodicama i rodbini žrtava. To je velika tragedija. Mi smo s vama, našim srcima i dušama", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima "u vreme takvih tragedija i u takvim satima, veoma je važno da se oseti rame bližnjih i da cela zemlja saučestvuje zbog tako ogromne katastrofe".

Putin je zatražio i temeljnu istragu pada aviona ruske kompanije "Kogalimavija" u Egiptu.

"Bez ikakve sumnje, sve treba da se uradi da rekonstruišemo objektivnu sliku o tome šta se dogodilo, tako da možemo da saznamo šta se desilo i reagujemo u skladu s tim", rekao je Putin.

Pošto je saslušao Sokolov izveštaj o istrazi na mestu nesreće na Sinaju, Putin je rekao da posao treba da bude nastavljen sve dok ne budu potpuno uvereni da je taj deo posla završen.