Foto: Profimedia

Holivud

(FOTO) BEZ PRIVILEGIJE: Ove poznate face imaju zabranu ulaska u neke zemlje!

Dok neki zabranu ulaska u određene zemlje imaju zbog boravka u zatvoru ili zavisnosti, neki su to zaradili i izborom filmskih uloga

Pop kultura
> 00:00h

Poznate ličnosti su često privilegovane, međutim ipak postoje i one kojima su neke stvari nzabranjene. Tako je pojedenim holivudskim facama zabranjeno da se pojave u određenim zemljama. Na ovoj listi se nalaze Bred Pit, Majli Sajrus, Kris Braun, Snup Dog i mnogi drugi.

Iako je teško zamisliti da postoji mesto gde prisustvo Bred Pita nije poželjno, glumcu je zabranjen ulazak u Kinu. Naime, tamo nisu oduševljeni njegovom ulogom u filmu "Sedam godina na Tibetu" gde je prikazano nasilje i nepravda prema Tibetancima. Film se temeljio na istinitoj priči austrijskog alpiniste koji se sprijateljio s Dalaj Lamom u trenucima kada je Kina okupirala Tibet. Negativno prikazivanje Kineza u filmu navodno je naljutilo službeni Peking te tako Bred nije poželjan u ovoj zemlji.

Foto AP

Nakon što je 2009. godine brutalno pretukao tadašnju devojku i pevačicu Rijanu, Kris Braun se mnogima srozao u očima. Zabranjen mu je ulazak u Veliku Britaniju, a u septembru ove godine je saopšteno da nije dobrodošao ni u Australiju. Kako su naveli, zahtev za vizu odbijen mu je zbog agresivnog karaktera. Reper je zbog toga morao otkazati koncerte koji su bili zakazani u ovoj zemlji.

Foto Profimedia

Kontroverzna pevačica Majli Sajrus je još 2009. godine na društvenoj mreži podelila fotografiju na kojoj je ukosila oči i isplazila jezik. Fotografija koju je ona objavila doživljena je kao uvreda na račun Kineza pa su joj zabranili ulazak u njihovu zemlju. U službenom saopštenju, saopšteno je da ona nije prijatelji Kine, kao i da narod ove zemlje ne želi da ona svojim ponašanjem zagađuje umove njihove dece.

Foto AP

Ono što se činilo kao bezazlena šala koju je Alek Boldvin izgovorio dok je u maju 2009. gostovao u emisiji kod Davida Letermena, završilo je zabranom poseti Filipinima. Naime, Alek se šalio kako će svoju mladu naručiti poštom s Filipina, a službe te države nakon toga su ga proglasile nepoželjnim strancem.

Foto Profimedia

Snup Dogu je zabranjeno da uđe u Holandiju. S obzirom na njegovu ljubav prema marihuani, reklo bi se da bi ga u Amsterdamu dočekali raširenih ruku, međutim njemu je zabranjen ulazak upravo zbog uporabe marihuane i brojnih kaznenih prijava. Kad je 2007. godine izbio sukob među članovima njegove ekipe u luci Hetrou, dobio je zabranu i za ulazak u Veliku Britaniju.

Foto Profimedia

Paris Hilton je u avgustu 2010. godine uhapšena zbog posedovanja kokaina i izjasnila se krivom, a zabranjen joj je ulazak u Japan. U Japanu ne dopuštaju ulazak osobama koje su na uslovnoj kazni i od tada joj je zauvek zabrajeno da se pojavi u zamlji izlazećeg sunca.

Foto Instagram
(stylecaster.com)