Otklanjanje poremećaja u komunikaciji kod mališana

LAKŠE DO PRVIH REČI: Knjiga Progovorilica za decu sa govorno-jezičkim smetnjama

Uspešno smo habilitovali/rehabilitovali preko 3.000 dece i odraslih sa govorno-jezičkim smetnjama ili poremećajima u komunikaciji - kaže Tanja Lukovac iz logopedskog centra Higia Logos

Život
> 00:00h

BEOGRAD - Poslednjih godina sve je više dece koja imaju govorno-jezičke smetnje ili poremećaje u komunikaciji.

Zbog toga su roditelji primorani da potraže stručnu pomoć u nadležnim institucijama i svoje mališane uključe u rad sa logopedima ili defektolozima.

- Sprovodeći timsku dijagnostiku, logopedsko-psihološke tretmane i savetodavni rad sa roditeljima dece koja dolaze u našu ustanovu i sedam predškolskih ustanova sa kojima imamo saradnju, možemo reći da smo relativno uspešno habilitovali/rehabilitovali preko 3.000 dece i odraslih sa govorno-jezičkim smetnjama ili poremećajima u komunikaciji - kaže Tanja Lukovac, direktorka logopedskog centra Higia Logos, koji ovih dana obeležava značajan jubilej - deset godina uspešnog postojanja i rada.

Tanja Lukovac, direktorka logopedskog centra Higia Logos

"Svaki naš radni dan bio je ispunjen izazovima, trudom, radom, ali je bio nagrađen uspesima, novim rečima, dečjim osmesima… i na kraju - obostranim zadovoljstvom terapeuta i roditelja.

Danas našu ustanovu sačinjava osam logopeda i stalni stručni saradnik psiholog. Možemo se pohvaliti i dragocenom saradnjom sa timom vrhunskih stručnjaka iz eminentnih ustanova naše zemlje, predškolskim ustanovama, školama roditeljstva... , objašnjava Tanja Lukovac.

U toku rada, iznedrilo se i prvo izdanje Progovorilice, priručnika sa setom kartica za stimulaciju govorno- jezičkog razvoja, autora Tanje Lukovac, a ovih dana iz štampe izlazi i drugo dopunjeno i izmenjeno izdanje ove korisne knjige, namenjene pre svega roditeljima, štampano u tiražu od 3.000 primeraka.

Knjiga Progovorilica namenjena je roditeljima

Uz pomoć ovog praktičnog priručnika, roditelji su u prilici da brojnim vežbama, najčešće kroz igru, podstaknu svoje mališane i pomognu im da lakše prevaziđu govorno-jezičke smetnje.