Miladin Kovačević u julu na slobodi?

Kovačević od 21. januara prošle godine služi kaznu od 27 meseci zatvora zbog prebijanja Brajana Štajnhauera

Crna Hronika
> 16:18h

BEOGRAD - Poranio! Miladin Kovačević (24) mogao bi da se nađe na slobodi 22. jula ukoliko Prvi osnovni sud u Beogradu prihvati njegovu molbu za uslovni otpust! Kovačević je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora zbog toga što je u SAD 2008. godine pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera.

- Kovačević je sudu već dostavio molbu, iako pravo na uslovni otpust ima tek posle dve trećine odležane kazne, što je u julu. Njegova molba još nije razmatrana, jer je prerano za to - kaže izvor Kurira iz suda.

- Pre nego što sud donese konačnu odluku, mišljenje bi trebalo da daju nadležni iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, odnosno iz zatvora u Somboru, u kom Kovačević služi kaznu od 21. januara prošle godine - dodaje izvor Kurira iz Palate pravde.

Mišljenje o Kovačeviću i njegovom ponašanju u zatvoru u Somboru još nije stiglo u sud. Ukoliko mu uslovni otpust ne bude odobren, Kovačević će na slobodu izaći u januaru naredne godine. Međutim, tužilac okruga Brum u državi Njujork izjavio je juče da za njih „slučaj“ Kovačević“ nije završen.

- Američko tužilaštvo sprovešće postupak ekstradicije ili hapšenja Miladina Kovačevića, ako on ikada bude dostupan - izjavio je tužilac Džerald Molen.

(J. S.)