Foto: Fonet Bozidar Petrovic

Funkcionerka Ljiljana Novaković

ODREKLA SE FUNKCIJE: Gradska sekretarka više ne zastupa muža

Novakovićeva je u Agenciji za privredne registre (APR) ekspresno uradila odjavu i odrekla se mesta zastupnika u porodičnoj firmi

Društvo
> 00:28h

BEOGRAD - Gradska sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Ljiljana Novaković odrekla se funkcije u preduzeću svog supruga tek nakon što je Kurir otkrio da se nalazi u debelom sukobu interesa! Kako smo pisali, ona je na javnoj funkciji gradske sekretarke od 2013, ali je sve vreme zastupala i privatno arhitektonsko preduzeće „Arch“, koje je u vlasništvu njenog supruga Budimira.

Ipak, nakon našeg pisanja, Novakovićeva je u Agenciji za privredne registre (APR) ekspresno uradila odjavu i odrekla se mesta zastupnika u porodičnoj firmi, koja se inače bavi izradom arhitektonsko-građevinskih, kao i urbanističkih projekata i planova za koje dozvolu daje grad, odnosno sekretarijat na čijem je čelu Novakovićeva.

Ekspresna odjava... Reagovala istog dana kada smo je pozvali

Međutim, ona i dalje tvrdi da nije ni bila u sukobu interesa. - Ovlašćenje supruga da ga zastupam u preduzeću imala sam samo tokom 2013. godine, kada je on devet meseci proveo u Nigeriji. A kasnije smo zaboravili to da promenimo u APR, što smo primetili pre dve nedelje. Tada smo odlučili da uradio promenu, što je sada i učinjeno - navodi Novakovićeva i dodaje da je „iznenađena“ navodima da kao sekretarka za urbanizam predmete predugo drži u fioci, te da klijente indirektno šalje u preduzeće svog supruga kako bi doradili projekte za gradnju o kojima ona kasnije treba da odlučuje. (B. K.)