Foto: Nemanja Pančić

Intervju, zlatna srpska košarkašica

DANIJEL PEJDŽ(IĆ) ZA KURIR: Uželela sam se srpskih ćevapčića!

Dolazim na kvalifikacije za Evrobasket, jedva čekam da ponovo obučem dres Srbije i da se dokopam „plazma“ keksa, uz osmeh kaže osvajačica evropskog zlata

Košarka
> 10:20h

Amerikanka koje srcem igra za Srbiju osvojila je velike simpatije našeg naroda. Danijel Pejdž, za fanove Pejdžić, nastavlja da igra za srpski državni tim. Prosto je fascinantno s koliko strasti ova sjajna košarkašica govori o nastupanju za našu zemlju. Osvajačica zlatne medalje na Evrobasketu za desetak dana ponovo će biti u Beogradu. - Da, da, dolazim da igram za Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo! Iskreno, jedva čekam. Naravno, ako se nađem na spisku Marine Maljković - počela je Danijel razgovor za Kurir.

Sećanja ne blede... Danijel Pejdž sa saigračicama iz reprezentacije

Da li si upoznata s aferom sa odlaskom Marine Maljković s klupe Srbije?

- Neopisivo sam srećna što Marina ostaje trener naše reprezentacije. Čula sam glasine da će možda otići, i to me je stvarno zabrinulo. Marina je neverovatan trener i ona je razlog zbog kojeg sam dobila čast da igram za Srbiju. Raduje me što nastavljamo ovo putovanje s njom. Čuješ li se sa saigračicama iz reprezentacije? - Da, naravno. Videla sam se s Marinom i Milicom kad sam igrala protiv njih u Lionu. Baš je bilo super. Igrala sam i protiv Sonje Petrović i Tijane Ajduković u Pragu, posle utakmice vodile su me na večeru. Takođe, s Jelenom Milovanović se dopisujem s vremena na vreme.

Kako su izgledali dani po povratku u domovinu?

- Dobila sam neverovatnu podršku u svom gradu od svih ljudi. Konstantno su me zvali novinari za intervju, kako za štampane medije tako i za TV stanice. Prenela sam im svoje neverovatno iskustvo iz Srbije i približila im zemlju koju smatram drugom domovinom. Šta su ti rekli članovi porodice i prijatelji? - Svi su bili ponosni na mene. Podelila sam im sve majice, zastave i brojne suvenire s grbom Srbije koje su mi tražili. Svi su mnogo ponosni nam mene i poželeli su mi sreću na Olimpijskim igrama.

Jesu li ti nedostajali srpski ćevapčići?

- (smeh) Pa jesu malo. A nešto drugo? - Toliko mi je nedostajao „plazma“ keks da nemam reči - uz osmeh je završila Danijel Pejdž.