Foto: Profimedia

Suđenje pred Osnovnim sudom u Pančevu

OTAC I SIN IZNUDILI 65.000 ŠVAJCARSKIH FRANAKA: Lekara slikali golog, pa ga ucenjivali!

BEOGRAD - Zbog ucene golišavim fotografijama, kojim su “reketirali” uglednog pančevačkog lekara u penziji, pred Osnovnim sudom u Pančevu sudi se Bojanu M. i njegovom sinu Stefanu M. iz Beograda!

Društvo
> 14:08h

Oni su od žrtve iznudili 65.000 švajcarskih franaka i 35.000 američkih dolara da ih ne bi objavili u javnosti! Tortura nad lekarom koji je sada u penziji trajala je od maja 2009. do 5. juna. 2010, kada je oštećenom prekipelo i slučaj je prijavio policiji.

"Bojan M. je najpre mobilnim telefonom snimio nagog lekara u stanu oštećenog u Pančevu, a drugu sliku sačinio je takođe mobilnim njegov sin Stefan u njihovom stanu u Beogradu, u beogradskom naselju Rakovica. Na toj fotografiji se vidi goli lekar i Bojan M., takođe bez odeće, kako stoji iznad njega. Nakon toga, Bojan M. je u više navrata tražio i uzimao novac preteći tom uglednom doktoru specijalisti da će objaviti fotografije u javnosti. Uplašeni lekar je okrivljenima predao traženi novac, po koji su optuženi dolazili kod njega u Pančevo", navodi izvor.

Poslednji put su po ratu došli 5. juna 2010. godinea. Bojan M. je ušao kod prestrašenog lekara po dogovorenu sumu novca, a sin ga je čekao u njihovom automobilu “audi A 6”. Tada je Bojan M. od lekara specijaliste uzeo 600 evra, a nakon toga žrtva ih je prijavila policiji.

Ilustracija: Sutterstock

Tokom istražnog postupka, Bojna M. je negirao krivicu i tvrdio da je on zapravo žrtva.

"Govorio je da je njega lekar seksualno uznemiravao, pa da se s njim dogovorio da mu isplati 100.000 evra zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje. O tome se, kako je tvrdio, lekar i pismeno obavezao, pa je potpisao i izjavu, kojom se obavezuje da će mu isplatiti kompletan pomenuti novčani iznos, ali da to nije učinio", navodi sagovornik.

I Stefan M, takođe je poricao da je fotografisao golog oca i lekara, kao i da je prisustvovao potpisivanju izjave oštećenog.

"Stefan M. je ispričao da je jednom prilikom upoznao lekara u njegovom stanu, kao i da je oca vozio nekoliko puta iz Beograda u Pančevo. Ispričao je da nije znao pravi razlog posete svog oca oštećenom, ali da mu je otac rekao da ide da naplati neki dug od oštećenog", dodaje sagovornik “Alo!”.

Međutim, utvrđeno je da je njihova odbrana u suprotnosti s osatalim izvedenim dokazima jer su u njihovim telefonima nađene sporne fotografije golog lekara, novac koji im je davao oštećeni, pismo od 10. maja 2010, a na CD-u su snimljeni i razgovori okrivljenog Bojana M. i ucenjivanog lekara. Policija, takođe, poseduje listing dolaznih i odlaznih poziva oštećenog.

Bio sam smanjeno uračunljiv

Nalazom tima veštaka neuropsihijatra utvrđeno je da je Bojan M. u vreme izvršenja krivičnog dela bio u stanju mešovitog poremećaja ličnosti i “afektivnom bipolarnom duševnom oboljenju”. Takođe je ustanovljeno da je okrviljeni krivično delo učinio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne u bitnoj meri. Bojan M. se tereti za krivično delo ucene, a njegov sin da mu je u tome pomagao.