Foto: Printscreen Osterreich

KRVAVI PIR U DONJOJ AUSTRIJI

UŽASNO: Povocem zadavio ženu (41) pa iskasapio njenog psa, osuđen na 18 godina zatvora!

Ubica Mihael H. (35) je posle ubistva Doris P. (41) ostavio poruku na Fejsbuku da je on ubica i loš čovek

Austrija
> 10:48h

TRAUN - Austrijanac Mihael H. (Michael H. 35), koji je u maju ove godine psećim povocem zadavio svoju devojku Doris P. (41), a onda i njenog psa, osuđen je na 18 godina zatvora.

Na sudu Mihael je priznao da je ubio svoju partnerku Doris u mestu Traun u Gornjoj Austriji, gde su živeli. On je rekao da je bio veoma pijan, i da su se posvađali pa je ujednom momentu dohvatio povodac za psa i njime udavio ženu.

Žrtva Doris P. Foto printscreen kurier.at

"Jesi li to želela?", kaže da je rekao posle ubistva i zaspao kraj nje na podu. Četiri sata kasnije se probudio, preneo ubijenu u krevet, pa onda, kako kaže "iz sažaljenja", nožem ubio i njenog psa Odina. Mihael je posle zločina uzeo svog psa i sa njim se otišao na put. On je pre toga ostavio poruku za kćerku ubijene: "Mihi, volim tvoju mamu, volim tebe i volim Odina. Počivali u miru."

Sa železničke stanice u Lincu je poslao SMS poruku bratu ubijene da je Doris mrtva i da je on ubica. Pored toga, na fejsbuku je objavio da je on ubica i "loš čovek". Tokom puta za Češku nazvao je i svoju majku, pa i njoj priznao zločin.

ubica Mihael H. Foto printscreen kurier.at

Brat i kćerka ubijene su otkrili leš i obavestili policiju. Policija je ubrzo objavila međunarodnu poternicu za ubicom, jer su otkrili da je pobegao u Češku. Sedam dana posle ubistva, Mihael se prijavio austrijskoj ambasadi u Pragu. Optužnica navodi da je Mihael čovek koji ima problema sa alkoholom i drogom, koji je veoma impulsivan i može biti izuzetno agresivan.

On je već osuđivan 2004. na četiri meseca zatvora uslovno, jer je Doris prebio i slomio po drugi put nosnu kost. Psihijatrijski veštak je utvrdio da je Mihael uračunljiv. Porota nije uvažila argument odbrane da je reč o ubistvu u afektu, iako je jasno da je veza Mihaela i Doris bila problematična. Rastajali su se i ponovo obnavljali vezu.

"Nismo mogli jedno bez drugog, a nismo mogli ni zajedno. Žao mi je za ono šta se desilo", rekao je Mihael u sudu, te dodao da ne zna kako je to mogao