(VIDEO) PROKLETA MAGLA: Pre 27 godina nebo je spaslo Milan i sprečilo Zvezdu da načini podvig

Devetog novembra 1988. Crvena zvezda je golom Dejana Savićevića vodila 1:0 i bila na pragu da iz tadašnjeg fudbalskog Kupa evropskih šampiona eliminiše Milan, ali je magla prekinula meč.

Fudbal
> 00:00h

Na današnji dan navršava se 27 godina od kako je po priznanju tada jednog od najboljeg fudbalera planete Holanđanina Ruda Gulita nebo spaslo veliki Milan i sprečilo Crvenu zvezdu da ga u drugom kolu eliminiše iz Kupa evropskih šampiona.

Posle 1:1 u prvoj utakmici u Italiji Crvena zvezda je predvođena kapitenom Draganom Stojkovićem na Marakani pred 100.000 gledalaca dočekala ekipu, koja je posle devet godina vratila Skudeto na San Siro i predvođena finansijskim magnatom i nekadašnjim premijerom Italije Silvijom Berluskionijem nagovestila pohod ka evropskom tronu.

Magla je čitavog dana okovala Beograd ali je uz saglasnost timova sudija Nemac Diter Pauli odlučio da se meč odigra. U prvih 45 minuta sve je bilo u redu, ali je u nastavku gusta magla smanjila vidljivost do te mere da se pogodak Dejana Savićevića u 56. minutu jedva vidi i na TV snimku.

Sudija Pauli je prekinuo meč u 64. minutu i odlučio da se sutradan igra novi duel.

Sutradan se igralo ponovo, Milanezi su na penale prošli dalje i naredne dve godine do Zvezdinog trijumfa u Bariju vladali kontinentom.