Polufinale ABA lige

Kraj Partizanove ere

Košarkaši Cedevite u Izraelu zaustavili petostrukog uzastopnog pobednika regionalnog takmičenja

Košarka
> 23:50h

Zbogom! Košarkaši Partizana oprostili su se od titule najboljeg u ABA ligi porazom od Cedevite rezultatom 68:56 (14:15, 20:17, 17:14, 17:10) u polufinalu plej-ofa regionalnog takmičenja u Tel Avivu. Izabranici Vlade Jovanovića totalno su razočarali u sinoćnjem meču, a posle bezbroj izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja nije ni čudo što su izgubili. Igrači Partizana bili su inferiorni tokom čitavog meča i nisu ličili na ekipu koja je prethodnih godina suvereno vladala regionalnom ligom. Najefikasniji u poraženom timu bio je Miroslav Raduljica sa 15 poena, dok je najbolji u Cedeviti bio Ovens sa 18. Centar Partizana Raško Katić samokritično je prokomentarisao utakmicu. - Sramota me je ovakve igre i pristupa utakmici. Razočarali smo i navijače i sebe i žao mi je što smo baš mi ta generacija koja je prekinula dominaciju Partizana u Jadranskoj ligi - rekao je Katić, a kapiten Božić konstatovao da poraz mnogo boli. - Posle dugog niza godina nismo u finalu. Mnogo stvari nije bilo kako treba. Cedevita nas je dobila u mnogim košarkaškim segmentima. Zasluženo su pobedili - konstatovao je Božić. Drugi finalista je Makabi, koji je sa 82:60 (17:12, 25:8, 22:18, 18:22) savladao Budućnost, pa će se sutra (20.15) u finalu boriti sa Cedevitom za titulu u regionalnoj ligi.

Vladimir Jovanović

Slabo interesovanje Za meč u Nokija areni između Partizana i Cedevite u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige nije bilo mnogo zainteresovanih. Naime, osim navijača hrvatskog kluba, kojih je bilo oko 200, ostatak dvorane je bio takoreći potpuno prazan. Očigledno da Izraelce nije zanimao duel ove dve ekipa. ABA liga - polufinale Cedevita - Partizan 68:56 Makabi - Budućnost 82:60

Jovanović: Nedopustivo loši s penala Trener Vladimir Jovanović naglasio je očajnu realizaciju penala, ali je istakao da je odbranom u duelu sa Cedevitom zadovoljan. - Što se tiče odbrane, možemo biti zadovljni, ali kad smo je dobro igrali, nismo uspeli da uspostavimo našu igru po dubini, i to je glavni razlog poraza. U nekom trenutku preko Raduljice imali smo sigurnost u reketu, nedostajala je post-ap igra preko Mačvana i nismo uspeli da ostanemo u egalu do kraja. Promašili smo mnogo slobodnih bacanja, što je u ovako važnoj utakmici bitno. Nedopustivo je da smo imali tako loš procenat izvođenja penala.