Foto: Profimedia, Beta Mark Zerof

Čudan izbor Amerikanaca

(VIDEO) VEROVALI ILI NE: Konj protivkandidat Đokoviću za sportistu godine!

Čuveni američki portal "Sports ilustrejted" predložio je listu kandidata za sportistu godine, a na njoj se nalazi i konj Američki Faraon?!

Tenis
> 00:00h

Na listi se nalazi 12 kandidata, a među njima je i prvi teniser sveta Srbin Novak Đoković. Kako se navodi na sajtu, urednici američkog portala će svoju listu objaviti 14. decembra, a do tada čitaoci mogu glasati za svog omiljenog kandidata.

Foto: Printskrin

"On igra sezonu karijere. Đoković (18) je osvojio 10 titula u 2015, a od toga 3 Gren slema i 6 trofeja na turnirima ATP 1000 serije. Ove sezone ima skor od 78 pobeda i samo 5 poraza. On je ubedljivo prvi na ATP listi", navodi se u obrazloženju kandidature prvog reketa sveta.

U obrazloženju zašto je konj Američki Faraon kandidat za sportistu godine navodi se da je tokom sezone osvojio triplu krunu. Faraona inače jaše Viktor Espinoza.
Među kandidatima se nalaze: Simona Bejls (SAD, gimnastika) Jusein Bolt (Jamajka, atletika) Stef Kari (SAD, košarka) Tomas Dejvis (SAD, američki fudbal) Novak Đoković (Srbija, tenis) Karli Lojd (SAD, fudbal) Lionel Mesi (Argentina, fudbal) Američki Faraon (konj) Ronda Rouzi (SAD, MMA) Kanzas Siti Rojals (SAD, bejzbol) Džordan Spit (SAD, golf) Serena Vilijams (SAD, tenis)